fbpx

בצל המלחמה תאגידים החלו לפטר עובדים; 122 אלף פוטרו או הוצאו לחל”ת

השבוע נשלחו מכתבי פיטורים ל-77 עובדים במטה של רשת קרפור ישראל שבבעלות האחים זלקינד

בצל המלחמה ברצועת כעזה, תאגידים גדולים החלו לפטר עובדים. השבוע נשלחו מכתבי פיטורים ל-77 עובדים במטה של רשת קרפור ישראל שבבעלות האחים זלקינד, כרבע מעובדי המטה שמספרם עומד עתה על 300. כמו כן, ועד עובדי קבוצת ידיעות אחרונות הודיע כי הסכים למתווה, לפיטורי שמונה עיתונאים בנוסף למספר פיטורים בקרב עובדי המינהלה, זאת, במסגרת תכנית פיטורים שהחלה לפני המלחמה. מנכ”ל ידיעות אחרונות, ציון פרץ, הודיע לעובדים כי הקיצוצים יצאו לפועל גם בעת מלחמה. פרץ כתב כי “יבוצע צמצום בכוח אדם, קיצוץ בשכר ההנהלה הבכירה, קיצוץ בהוצאות ספקים והתאמות נוספות בתהליכי העבודה השונים”.

על פי נתונים שמסר המוסד לביטוח לאומי ביום חמישי, בחודש המלחמה הראשון, הוגשו כ-122 אלף תביעות לדמי אבטלה, 91 אלף מהם הגישו תביעות בעקבות הוצאתם לחל”ת. יצוין שמספר התביעות לדמי אבטלה גבוה פי 6 מממוצע התביעות בשגרה. מבין כלל מבקשי דמי האבטלה מהביטוח הלאומי, כ-59% הם בגיל צעיר בין 20 ל-40, עוד 39% מהמובטלים הם בין גילי 41 עד 67.

במקביל, משרד העבודה פרסם את נתוני ניטור שוק העבודה, לפיהם נרשמה ירידה של 40% בהיקף פרסום מודעות הדרושים מפרוץ המלחמה: מ-46 אלף מודעות ל-27 אלף בחודש. הירידה הגבוהה ביותר נרשמה בדרום הארץ – 52% ואילו בת”א נרשמה ירידה של 31%.

 

"חגיגה צרפתית" בקרפור, לא כולם חוגגים ברשת המרכולים החדשה (פרסומת של רשת קרפור בישראל)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן