fbpx

לאחר חודשים רבים של מו”מ רצוף משברים: נחתם ההסכם הקיבוצי של האחיות

ההסכם כולל תוספות שכר ומענקי שימור בבתי חולים שיקומיים, גריאטריים, ובתי חולים לבריאות הנפש

ההסתדרות הכללית, הסתדרות האחיות והממונה על השכר באוצר אפי מלכין חתמו על הסכם קיבוצי חדש לכ-30 אלף אחיות ואחים בבתי החולים הציבוריים, בקופת חולים כללית ובשירותי בריאות הציבור.

ההסכם כולל תוספות שכר, מעבר לתוספות של הסכם המסגרת לעובדי המגזר הציבורי. בנוסף, יינתנו תוספות שכר לאחיות בתפקידי ניהול, ותוכפל תוספת אחריות משמרת. יתר על כן, מינואר 2024, יינתן לראשונה מענק שימור לאחים ולאחיות בבתי חולים שיקומיים וגריאטריים וכן בבתי חולים לבריאות הנפש ועוד. טרם נמסרו פרטים נוספים על גובה התוספות ואורך ההסכם.

הסיכומים התגבשו ערב החגים, לאחר חודשים ארוכים של משא ומתן רצוף משברים בין ההסתדרות לבין משרד האוצר והמעסיקים במטרה להעניק תוספת שכר משמעותית לאחיות ולאחים. בעקבות גרירת הרגליים של האוצר. יו”ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, שיגרה בספטמבר האחרון מכתב לחברות האיגוד וכתבה ש”יינקטו כל הצעדים הנחוצים” כדי לסיים את המו”מ ולחתום על ההסכם.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/124715/

 

יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, נואמת בבית חולים שיבא בעת שביתה ביולי 2020 (צילום: הסתדרות האחיות)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן