fbpx

הא הוי טאפ המזכיר השלישי של המפלגה הקומוניסטית של ויאטנם הוצא להורג ב-28 באוגוסט 1941

יום בהיסטוריה סוציאליסטית

הא הוי טאפ המזכיר השלישי של המפלגה הקומוניסטית הויאטנמית הוצא להורג ב-28 באוגוסט 1941 בעיר סייגון בויאטנם תחת כיבוש משטר וישי הצרפתי והפרו – נאצי יחד עם מהפכנים נוספים. במכתב האחרון ששלח למשפחתו הוא כתב להם: “חברים של המשפחה אל תחשיבו אותי למת אלא לעצוב, אבל הסתכלו עליי כאדם חי לזמן אין סופי”.

טאפ נולד ב-1906בצפון – מרכז ויאטנם, בן שני במשפחה של 5 בנים, אביו לימד אותו את יסודות התורה הקונספציוסאנית ואת הממשך למד בבית ספר מקומי. ב-1923 סיים לימודי דיפלומטיה והחל לעבוד כמורה בבתי ספר יסודיים, תחת השפעתו של אביו שהיה גם כן מורה שמלבד ילדים לימד בהתנדבות חקלאים ופועלים ואף רכש עבורם ספרים ממשכורתו המצומצת. אביו שהפך מוכר לארגון שנקרא תחילה “החברה הויאטנמית” ששינה את שמו למפלגה המהפכנית של טן ויאט ששאפה לסלק את האימפריה הצרפתית ששלטה באזורים נרחבים בדרום – מזרח אסיה, טאפ הצטרף למפלגה וסולק מאזור מגוריו ב-1926 על ידי הקולוניאליסטים הצרפתים.

ב-1929 טאפ נסע ללמוד באוניברסיטה הבין לאומית של ברית המועצות במוסקבה, באותה שנה הצטרף למפלגה הבולשביקית ובאותה תקופה החל לכתוב תוכנית פעולה מקיפה לאזור הודו-סין ולכתוב ספר מקיף על הפעילות המהפכנית ההיסטורית באזור הודו – סין.

ב-1934 סיים את לימודיו, חזר לויאטנם סולק על ידי הצרפתים לבלגיה משם הוא חזר לסין והצטרף לבריגדות הבין לאומיות של המפלגה הקומוניסטית הסינית, טאפ השתתף כציר בקונגרס של הוועד המרכזי של המפלגה הקומוניסטית של הודו – סין, בקונגרס אומצו החלטות בנוגע לארגון ולתוכניות הפעולה לשנים הבאות.

ב-1935 בקונגרס הראשון של מאקו, סין. טאפ נבחר למזכיר המפלגה הקומוניסטית הויאטנמית שהייתה בחיתוליה, הוא נבחר גם לוועד המרכזי ולמזכיר הכוחות שמעבר לים. ב-1938 הוא נעצר כאשר השתתף בכנס בין לאומי של יום העבודה בסייגון, ב-1940 נעצר שוב ונידון לחמש שנות מאסר, עורך דינו במשפט נגויאן ואן הויאן הפך ביום מן הימים לסגן ראש ממשלת ויאטנם, ב-1941 גזר דינו שונה למיתה כדי לדכא את רוח ההתקוממות באזור הודו – סין. דמותו של טאפ מונצחת ברחבי ויאטנם

הא הוי טאפ צילום: ויקיפדיה

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן