אדולפו קמינסקי פעיל שמאל צרפתי יליד 1 באוקטובר 1925; זייף תעודות זהות לסרבני גיוס צרפתי
אדולפו קמינסקי הצטרף למחתרת האנטי-נאצית ותחת השם "ג'וליין קלר" זייף אלפי מסכמים ובהם תעודות זהות

ב-1 באוקטובר 1925 נולד בארגנטינה הצלם ופעיל השמאל הצרפתי אדולפו קמינסקי, שהתמחה בזיוף תעודות זהות, בין היתר עבור יהודים שניסו להימלט מהנאצים. לאחר המלחמה עבר לסייע לניצולי שואה שרצו להגיע לארץ ובהמשך החל לזייף תעודות זהות עבור פעילי החזית לשחרור לאומי של אלג’יריה שנאבקו בכיבוש הצרפתי ועבור סרבני גיוס צרפתיים – ללא תמורה כספית.
אביו, שלמה קמינסקי, היה יהודי פולני חבר במפלגה הסוציאליסטית שבמחתרת שנישא ליהודייה רוסית בשנת 1910 והיגר עמה לצרפת. בשל רדיפות פוליטיות הם נשארו רק לזמן קצר בצרפת ונמלטו לארגנטינה בשנת 1917. שם נולדו להם שני בנים, הבכור הוא אדולפו. בשנת 1932 המשפחה שבה לצרפת ושלמה עבד כחייט.
בנו, אדולפו, נטש את הלימודים בגיל 14 ועבד בדפוס בו למד את רזי ההדפסה והשימוש בסוגי דיו השונים. עם כיבוש צרפת בידי הנאצים, נסגר מקום עבודתו והוא פתח מעבדה הפרטית בעזרת רוקח שכן. באוקטובר 1943 כל משפחת קמינסקי נעצרה בידי הגרמנים במטרה להובילה למחנה השמדה. אבל כעבור מספר חודשים הם שוחררו ממחנה הריכוז דראנסי בהתערבות הקונסול הארגנטינאי.
עם יציאתו מדראנסי בגיל 17, אדולפו קמינסקי הצטרף למחתרת האנטי-נאצית ותחת השם “ג’וליין קלר” זייף אלפי מסכמים ובהם תעודות זהות עבור לוחמי המחתרת ויהודים שנרדפו. יש המעריכים שבמשך כשנתיים הוא זייף כ-14 תעודות ומסמכים שונים בצרפתית, בגרמנית ובשפות נוספות. גם לאחר שחרור צרפת מהכיבוש הנאצי, קמינסקי המשיך לזייף מסמכים עבור יהודים ניצולי שואה ובשנות ה-50 עבור האלג’יראים ותומכיהם הצפרתים שנאבקו בקולוניאליזם הצרפתי.
הוא לא פסק מעיסוקו גם בשנות ה-60 וסיפק מסמכים מזויפים עבור אנשי שמאל שפעלו במחתרת במדינות רבות באמריקה הלטינית, ובהן ארגנטינה, ברזיל, צ’ילה ואורוגוואי; עבור פעילים נגד הקולוניאליזם הפורטוגזי באפריקה והלוחמים אנטי-פשיסטים בספרד. עוד סיפק מסמכים לחיילים אמריקאים שסירבו להמשיך ולשרת במלחמת וייטנאם. ב-1971 הפסיק את פעילותו המחתרתית והמשיך בעבודתו כצלם.
בתו, שרה, פרסמה ביוגרפיה מקיפה על חייו של אביו שתורגמה לעברית: “חייו של זייפן – סיפורו של אדולפו קמינסקי שסייע להציל יהודים, מרגלים ולוחמי חירות” ושפורסמה בהוצאת זמורה-ביתן ב-2013.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il