צבא הכיבוש הודיע על מבצע בכפר קוסרה בצל מצור המתנחלים ומפנה משפחות פלסטיניות

לפי דיווחים פלסטיניים המתנחלים ממשיכים להסתובב באזור בעוד כוחות הכיבוש מפנים פלסטינים מבתיהם

צבא הכיבוש הודיע היום לראש הכפר קוסרה כי הוא עומד לפתוח במבצע בכפר למשך שלושה ימים. במסגרת המבצע מפנים כוחות הכיבוש משפחות פלסטיניות מבתיהן. לצד זאת, המתנחלים ממשיכים זה היום החמישי ברציפות להטיל מצור על בית בעיירה, ולפי דיווחים פלסטיניים הם ממשיכים להסתובב באזור בעוד כוחות הכיבוש מפנים פלסטינים מבתיהם. המתנחלים פלשו לשטח ליד ביתה של משפחת יוסף עבד א-סלאם אבו רידה בראס אל-עין, מנעו מתושבים להגיע אליו והקימו אוהל בסביבתו בחסות כוחות הכיבוש. יצוין כי אחד הבתים שכוחות הכיבוש פינו הוא בית המשפחה שהמתנחלים פלשו אליו לפני חמישה ימים. אתמול פינו כמה עשרות חיילים מכוחות הכיבוש את המאהל, אבל כעבור זמן קצר שבו המתנחלים וחסמו באבנים את הדרך המובילה לבית והתפרסו באזור.

יצוין כי המתנחלים מנסים זה כארבעה חודשים לפלוש לבית ולהשתלט עליו. בעקבות זאת, בני המשפחה שוהים במקום מסביב לשעון במשמרות כדי להגן עליו. בימים האחרונים ניתקו המתנחלים כמה פעמים את אספקת החשמל לבית, יידו לעברו אבנים והטילו עליו מצור.

כמו כן, ב-22 ביולי השתלטו מתנחלים על ביתו של מחמוד א-טובאסי בכפר ג'אלוד שמדרום לשכם, לאחר שאילצו את בני המשפחה לעזוב אותו. להשתלטות קדמו מצור שנמשך יותר משלושה חודשים ותקיפות יומיומיות נגד בני המשפחה. לפי הרשות הפלסטינית למאבק בגדר ההפרדה ובהתנחלויות, כוחות הכיבוש והמתנחלים ביצעו ביולי 2,256 תקיפות נגד תושבים, אדמותיהם ורכושם. כוחות הכיבוש ביצעו 1,458 מהן והמתנחלים ביצעו 798. לדברי הרשות, הנתונים מעידים על שיתוף פעולה בין הכוח הצבאי לאלימות המתנחלים: כוחות הכיבוש מעניקים להם הגנה וסיוע, המאפשרים את הרחבת התקיפות ואת הפיכת תוצאותיהן לעובדות מתמשכות בשטח.

נוכח סירובם של כוחות הכיבוש לפנות את המאהל ולעצור את הפוגרומיסטים, מאות מילואימניקים חתמו על עצומה נגד טרור המתנחלים, הקוראת לרמטכ"ל, רב-אלוף אייל זמיר, לפעול "לעצירת הטרור היהודי – ולעקירתו מן השורש". בעצומה נכתב: "אנו לוחמי ולוחמות מילואים ששירתו מאות ימים מאז 7 באוקטובר, בין השאר ביהודה ושומרון, שבהם סיכנו את חיינו למען ביטחון ישראל. אנחנו נחושים להמשיך ולהגן על ביטחון ישראל, אך מרגישים שראשי צה"ל מפקירים אותנו לבד בשטח ואינם עומדים מאחורינו. הטרור הלאומני ביו"ש אינו פוסק, ואנו נדרשים שוב ושוב לחצוץ ב'אירועי חיכוך' בשטח האחריות שלנו, בלי כלים ובלי מנדט אמיתי למנוע אותם. שוב ושוב דורשים מאיתנו לכבות שריפות, אך איש אינו דואג לעצור את מובילי הטרור הלאומני ולעקור אותו מן השורש".

לדבריהם, "היעדר הגיבוי וההכוונה מצד ראשי צה"ל, העלמת העין מהטרור היהודי ומהמקומות הידועים שמהם הוא יוצא, ולעיתים אף התמיכה בו מצד הדרג המדיני, מסכנים אותנו ומפקירים אותנו. לא חייל אחד ולא שניים כבר נפגעו ואף קיפחו את חייהם כתוצאה מהאירועים הללו, בין אם ישירות על ידי מובילי הטרור שחוסמים את דרכינו ופונים אף נגדנו ובין אם באירועים שהתפתחו בעקבותיהם". עוד הדגישו: "התמשכות האירועים הללו מטילה עלינו נטל בלתי פוסק של ימי מילואים ועימותים מיותרים, המסכנים את שלומנו וחיינו ומשאירים אותנו לבד בשטח להתמודד עם המציאות הבלתי אפשרית. מעורבותם התכופה של חיילי ההגמ"ר לובשי המדים באירועים הללו אף מכתימה את שמנו כחיילי צה"ל, שאמונים על שמירת הפקודות וערכי צה"ל. אנו קוראים לכם לפעול בנחישות לעצירת הטרור היהודי ולעקירתו מן השורש ולהעניק לנו כלים ומנדט ברורים למניעתו".

בחד"ש גינו אתמול את המצור הממושך בקוסרה וכינו אותו "תוצאה ישירה של עשרות שנים של עליונות ואפרטהייד. הכיבוש, ההתנחלויות, הטרור של המתנחלים והצבא אינם תקלות במערכת. הם חלק בלתי נפרד מהשליטה הישראלית בגדה המערבית. אנחנו מחזקים את ח"כ עופר כסיף, שבימים האחרונים עמד בקשר רציף עם המשפחות הנצורות ודאג להעברת מזון, תרופות וציוד חיוני אליהן. כך בדיוק צריך לפעול כל חבר כנסת. יש רק פתרון אחד, והוא סיום הכיבוש. לא 'פינוי חוות', לא קריאות לרמטכ"ל ולא שום דבר אחר. או שנגמור עם הכיבוש, או שהוא יגמור את כולנו. שחררו את קוסרה. די לכיבוש!".

ח"כ כסיף (חד"ש) הוסיף: "בימים האחרונים הייתי בקשר רציף עם המשפחה הנצורה בקוסרה, עם הפעילים במקום שלא מורשים להעביר לה מזון, מים ותרופות, ואף עם גורמים ישראלים שלא סיפקו שום מענה, קל וחומר פתרון לטרור המתנחלי שמולו עומדות המשפחות הנצורות יום ולילה. לפלסטיני אסור להתקרב לכוחות הכיבוש או לאצבע של מתנחבל שמשתלט באלימות על אדמתו, מקורות המים והחשמל שלו ומונע ממנו אוכל וטיפול רפואי. אך מתנחבלים, שליחי ממשלת הדמים, מפרים צווי הרחקה, מקבלים גיבוי מלא וממשיכים לפרוע ולהטיל טרור כאוות נפשם. לאור אוזלת היד המתמשכת והתמיכה שכוחות הכיבוש מגלים בפולשים הפורעים, בכוונתי להגיע לשם ולהעביר למשפחות הנצורות את כל מה שהן זקוקות לו בעצמי. גם תקשורת ודיפלומטים זרים יבואו".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/147248

המאחז שהקימו המתנחלים מול הבית הפלסטיני בקוסרה (צילום מסך: וואפא)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן