חיילים הרסו אנדרטה באוניברסיטת ביר זית; מתנחלים תקפו ומנעו את המסיק ברמאללה ושכם
בשנה האחרונה כוחות הכיבוש פלשו לאוניברסיטת ביר זית שוב ושוב כשבחלק מהפלישות היו מעצרים ופצועים
כוחות הכיבוש הרסו הבוקר (שני) את האנדרטה לזכר הסטודנטים שנהרגו בידי חיילים בקמפוס אוניברסיטת ביר זית הפלסטינית. חיילים פלשו לקמפוס עם דחפור צבאי, הרסו את האנדרטה ועקרו אותה מהמקום. הכוחות גם עיכבו אחד מאנשי האבטחה של האוניברסיטה. במהלך הפלישה נכנסו הכוחות לכמה מתקנים באוניברסיטה והתפרסו בסביבת הקמפוס.
יצוין כי בשנה האחרונה, וכפי שתועד בהרחבה ב"זו הדרך", כוחות הכיבוש פולשים לאוניברסיטת ביר זית שוב ושוב. בחלק מהפלישות היו מעצרים ופצועים. גם בסוף ספטמבר האחרון פלשו חיילים לקמפוס שליד רמאללה וצילמו את האנדרטה. במקביל, חיילים מסרו הודעות על הריסת מספר שלטים ואנדרטאות הנושאים את תמונותיהם של פלסטינים הרוגים בעיר ג'נין ובעיירה יעבד, השוכנת מדרום-מערב לג'נין.
בתוך כך, המתנחלים המשיכו היום את תקיפותיהם נגד חקלאים פלסטינים בכמה כפרים ועיירות במחוזות רמאללה ושכם. עוד הם גנבו יבול זיתים, השחיתו עצים, תקפו חקלאים במהלך המסיק ומנעו מהם להמשיך בעבודתם, בשורת תקיפות נגד אדמות התושבים ומקורות פרנסתם.
בכפר אום ספא, שמצפון-מערב לרמאללה, גנבו מתנחלים זיתים מאדמות התושבים, הכו את העצים במקלות והשחיתו אותם. בעיירה ביתא, שמדרום לשכם, ממשיכות מיליציות המתנחלים לגנוב את יבול הזיתים מאדמות החקלאים, כחלק ממדיניות שיטתית של גזל אדמות ויבול ומניעת האפשרות מבעלי הקרקע לעבד את אדמותיהם וליהנות מתוצרתן. בכפר א-טייבה, שממזרח לרמאללה, תקפו קבוצות מתנחלים חקלאים במהלך מסיק הזיתים. תושבים מסרו כי הקבוצות החלו לגנוב זיתים באזור לפני כמה ימים.
מוקדם יותר הבוקר תקפו מתנחלים חקלאים שעסקו במסיק באזור באב אל-ג'אמע, ממערב לעיירה בורקה, שמצפון-מערב לשכם. המתנחלים מנעו מהחקלאים להמשיך בעבודתם והשתלטו על טרקטור השייך לאחד החקלאים מהעיירה בזאריה הסמוכה. התקיפות מתרחשות על רקע הסלמה בהתקפות המתנחלים בעונת המסיק, בניסיון למנוע מהפלסטינים להגיע לאדמותיהם, להשתלט על יבולם ולהשחית את עציהם. מעשים אלה מאיימים על פרנסתן של אלפי משפחות פלסטיניות.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/148432
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il
Pingback:צעיר פלסטיני נורה בעקרבה בידי מתנחלים; חקלאים וצלם עיתונות הוכו בעת המסיק - זו הדרך