fbpx

156 הרוגים: סיעת חד”ש-תע”ל הגישה בקשה לכינוס המליאה בעקבות מעשי הרצח בחברה הערבית

ארבעה גברים, בהם גאזי סעב - מתמודד לבחירות לרשות המקומית, נרצחו אמש מירי בשטח חקלאי באבו סנאן שבגליל

בעקבות השתוללות הפשע בחברה הערבית וגל הרציחות בשבוע האחרון, סיעת חד”ש-תע”ל הגישה היום (רביעי) בקשת 25 חתימות, יחד עם סיעות אופוזיציה נוספות, לדיון מיוחד בפגרה של מליאת הכנסת. “הממשלה אחראית על כל טיפת דם נשפך שהחיים של אך אחד לא בטוחים, לא של נבחרי ציבור ולא של אזרחים מן השורה”, נמסר מהסיעה.

יצוין שארבעה גברים, בהם גאזי סעב – מתמודד לבחירות לרשות המקומית, נרצחו אמש מירי בשטח חקלאי באבו סנאן שבגליל המערבי. צוותי מד”א מצאו אותם כשהם במצב אנוש, מחוסרי הכרה עם פציעות חודרות אך נאלצו לקבוע את מותם.  מחקירה ראשונית עולה כי הנרצחים ישבו בבקתה חקלאית במטע זיתים ליד הכפר כאשר נפתחה עליהם אש מנשק אוטומטי. בעקבות הטבח שביתה הוכרזה היום (רביעי) בכל המוסדות ביישובים הערבים-דרוזים ברחבי הארץ. בעקבות הרצח המחריד באבו סנאן עמותת יוזמות אברהם מעדכנת כי 156 ערבים קיפחו את חייהם בשנת 2023 בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה, מהם 147 אזרחים ותשעה פלסטינים תושבי השטחים הכבושים. בתקופה המקבילה אשתקד היו 68 קורבנות.

ח״כ עופר כסיף (חד”ש) הגיב לטבח ואמר: “‏ממשלת הדם, הגזע והדמעות, ממשלה כהניסטית על מלא, לא נוקפת אצבע נגד ארגוני הפשיעה הרצחניים”. “צריך לומר את האמת: ממשלת האימים הזו רוצה שדם ערבי יישפך כמה שיותר ועושה הכל לשם כך- בשטחים באמצעות מיליציות מתנחבלים הפורעות בחופשיות יחד עם כוחות הכיבוש, בתוך ישראל באמצעות כנופיות פשע רצחניות ומיליציות בן גביר במדים. ‏זו ממשלה פושעת המובילה רצח עם במודע – ממשלה לא חוקית ולא לגיטימית בה צריך להיאבק בכל הכוח הלא אלים שאפשר”, הדגיש.

בתוך כך, אלפים השתתפו הבוקר בהלווייתו של מנכ”ל עיריית טירה עבד אלרחמן קשוע שנרצח שלשום ביישוב, ברצח שהעלה לסף חדש את רמת האלימות המשתוללת בחברה הערבית. “יש הרגשה של הציבור הערבי שאנו מופקרים לידי ארגוני הפשע”, אמרה הבוקר ח”כ עאידה תומא-סלימאן (חד”ש) בריאיון ששודר ב-103 אף.אם; “כאשר פשע נוראי כזה של ארבעה נרצחים ביום אחד, אחד מהם מתמודד לראשות המועצה, ויום אחד אחרי שנרצח מנכ”ל עיריית טירה, יש הרגשה שהמשטרה מפקירה אותם, וכנראה היה שם כעס שהתבטא, של אנשים שראו מולם טבח. המשטרה מגיעה באיחור, ויודעים שבסופו של דבר לא יתפסו את הרוצחים, שפענוח של מקרה רצח לא קיים אצלנו”.

בהמשך הודתה: “החשש היה קיים גם לפני הבחירות. שמעתי לפני יומיים שארגון כזה או אחר נכנס למכרז של משרד הביטחון. אז משרד הביטחון משתף פעולה? לא מקבלת את הגישה שמאמצת את הטענות של סמוטריץ’. אני חושבת שיש כוונה של השר למוטט את הרשויות המקומיות הערביות. עכשיו נזכרה מדינת ישראל? מי שהתריע על כוונת ארגוני הפשע לזכות בכסף אלו ראשי הרשויות. במקום לחזק אותם, לתמוך אותם ולספק להם הגנה, מענישים ציבור שלם על כישלון המדינה עצמה להתמודד עם ארגוני הפשע. הארגונים הללו הם באחריות המשטרה”.

בסיום דבריה, תקפה חברת הכנסת: “כולנו מטרות ניידות, אתמול היינו בישיבת חירום של ועדת המעקב, וכמה ראשי רשויות מאוימים, יכול להיות שזה יגיע והגיע לח”כים, אנו מתנהלים מתוך הבנה שהחיים והביטחון שלנו מופקרים. יש לי חשדות מאוד כבדים. בזמן שהשר תוקף את הרשויות המקומיות ומונע מהן תקציבים תחת האמתלה שארגוני הפשע משתלטים, דווקא בזמן הזה המתקפה על  אנשי השלטון המקומי מתוגברת על ידי ארגוני הפשיעה. זה נראה לי מאוד מחשיד. הגיע הזמן שראש הממשלה יתעורר מהתרדמת”. על שאלת דחיית הבחירות ברשויות הערביות, אמרה: “כל הכבוד לשר הפנים ארבל על שהוא רואה את הסכנות הקיימות, הגיע הזמן שהממשלה תשקול אם היא רוצה לפעול נגד ארגוני הפשיעה או לא. מבחינתנו היא לא פועלת. מחפשים דרכים איך להעניש את הציבור”.

ביום ראשון הקרוב (27.8) יתקיים בתל אביב שיחה עם מזכ״ל המפלגה הקומוניסטית הישראלית (מק”י), עאדל עאמר, על המערכה הפוליטית נגד הפשיעה בחברה הערבית ונגד ממשלת הפשיסטים שבשלטון. המפגש יתקיים בשעה 20:00, בגדה השמאלית, אחד העם 70.

האירוע עם מזכ”ל מק”י בפייסבוק: https://www.facebook.com/events/988273072561464

עוד בנושא: https://zoha.org.il/123507

 

מחאה נגד הרצח בחברה הערבית ברחוב שאול המלך בתל-אביב, 9 באוגוסט 2023 (צילום: יוזמות אברהם)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן