fbpx

האגודה לזכויות האזרח הגישה ערעור על ההליך המשמעתי נגד פעילת חד”ש באונ’ בן גוריון  

הפעילה תינזף לאחר שהורשעה בעבירת "אי-ציות לרשויות הקמפוס"

עו”ד דן יקיר מהאגודה לזכויות האזרח הגיש בשבוע שעבר ערעור בשמה של פעילת חד”ש באוניברסיטת בן גוריון, וטן מאדי, בעקבות הנזיפה שקיבלה מבית הדין המשמעתי של המוסד. הפעילה תינזף לאחר שהורשעה בעבירת “אי-ציות לרשויות הקמפוס”. זאת, לאחר שהזכירה את המילה “שהיד” בדברים שנשאה בעצרת לציון יום הנכבה בקמפוס.

“בערעור חזרנו על הטענות לגבי הפגיעה בחופש הביטוי והאפקט המצנן על קהילת הסטודנטים כולה, והרחבנו בעניין הפגמים שנפלו בהליך. ציינו כי מדובר בהצטברות יוצאת דופן וחסרת תקדים של פגמים חמורים ביותר, שגרמו לסטודנטית עינוי דין ועיוות דין, וכי לפיכך יש לבטל אותו מבלי להחזיר אותו לדיון מחדש. עוד טענו שמדובר באכיפה בררנית, שכן המשתתפים בהפגנת הנגד שנערכה מול האירוע הפרו שוב ושוב את התנאים שנקבעו להפגנה – אך רק נגד מאדי הוגשה תלונה”, מסר יקיר.

יצוין שכבר באוקטובר האחרון פנו עו”ד יקיר, היועץ המשפטי של האגודה ומנהלת המחלקה לחברה הערבית, עו”ד גדיר ניקולא לראשי האוניברסיטה בדרישה לבטל את ההליך. “טענו שעצם הגשת הקובלנה מהווה פגיעה חמורה בחופש הביטוי של הסטודנטית, ויוצרת אפקט מצנן על קהילת האוניברסיטה כולה. עוד הם טענו כי הגשת קובלנה בשל משפט שנאמר בערבית על פי הפרשנות הנטענת של משמעותה של מילה בקרב הציבור היהודי היא אבסורדית, והיא אף לוקה בהטיה תרבותית וגזעית. כן נטען שהגשת הקובלנה סותרת את הקביעות של בית המשפט המחוזי בנצרת בערעור של המשוררת דארין טאטור, שהתייחסו לטקסט דומה”, הוסיף יקיר.

עוד עמדו המשפטנים בפנייה על הפגמים החמורים בהליך שננקט נגד הסטודנטית, ושמנעו ממנה הליך הוגן. כך, נמנע מקהל לנכוח בדיון למרות שלא ניתנה החלטה על דלתיים סגורות; נציגת הלשכה המשפטית, שנכחה בדיון והתערבה בו לטובת התביעה, לקחה חלק פעיל בהתייעצות הדיינים; בהכרעת הדין לא צוינו שמות הדיינים; ולהרכב הדיינים צורפה דיינת שלא נטלה חלק בדיון ושמונתה על ידי המזכירה האקדמית, שאין לה סמכות לקבוע את ההרכב.

עורכי הדין יקיר וניקולא הזכירו בפנייה מקרים קודמים שבהם קיבלו בתי המשפט את עמדתנו בהליכים שהגשנו מול אוניברסיטת בן גוריון על פגיעה בחופש הביטוי של סטודנטים. “מקרים אלו אירעו לפני עשור ויותר”, נכתב בפנייה. “כסבורים היינו שתקופה חשוכה זו חלפה ללא שוב. בפברואר 2019 אימצה האוניברסיטה תקנון פעילות ציבורית ופוליטית חדש, שלפי לשונו מבטיח בצורה ראויה את חופש הביטוי וההפגנה של סטודנטים. המקרה הנוכחי מטיל צל כבד על מחויבותה של האוניברסיטה לכבד זכויות יסוד אלו”.

עוד בנושא

עו"ד דן יקיר (צילום מסך: האגודה לזכויות האזרח)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן