ב-7 בדצמבר 1895 התחרש הקרב באמבה אלגי, הראשון במלחמה האיטלקית-אתיופית הראשונה
הקרב נערך במסגרת הניסיון של המעצמות האימפריאליסטיות האירופיות לכבוש את אפריקה ולהשתלט על משאביה

ב-7 בדצמבר 1895 התחרש הקרב באמבה אלגי, הראשון במלחמה האיטלקית-אתיופית הראשונה. הקרב נערך במסגרת הניסיון של המעצמות האימפריאליסטיות האירופיות לכבוש את אפריקה ולהשתלט על משאביה.
בהר אמבה אלגי הייתה אחת העמדות הקדמיות של הגנרל האיטלקי אורסטה בראטיירי. קצין איטלקי, פייטרו טוסלי, פיקד במקום על כוח של כ-2,000 חיילים, רובם שכירי חרב אריתראים. עם בוקר תקפו חייליו של הקיסר האתיופי מנליק השני את העמדה האיטלקית וגרמו לאבדות גדולות בנפש ובהם טוסלי וכ-30 ממפקדיו.
בעקבות ההפסד הצורב בקרב, ראש ממשלת איטליה פרנצ’סקו קריספי החליט להקצאות 20 מיליון לירטות כדי לחזק את הכוח הקולוניאלי באפריקה. אך התוספת במשאבים ובלוחמים לא נשאה פרי. כעבור מספר חודשים ולאחר מפלה נוספת בקרב אדואה, ממשלת איטליה החליטה לסגת מאתיופיה ולגנוז את חלומה לכבוש את המדינה האפריקאית כדי להופכה למושבה.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il