יום השלום הבין לאומי מצויין ברחבי העולם ב-21 בספטמבר; נושא השנה: החלמה ממשבר הקורונה ומשבר האקלים
יום בהיסטוריה סוציאליסטית

עצרת האומות המאוחדות בשנת 1983 קבעה כי ה-21 בספטמבר הוא התאריך של “היום הבין לאומי למען השלום” (התאריך בעבר השתנה לאורך ספטמבר והתקבע לבסוף ב-21 בחודש), ההחלטה אומרת כי במשך 24 שעות כל הקרבות פוסקים ואזורי סיוע מיידי מוקמים. ההחלטה שהתקבעה ב-1983 וליוותה את תוכניות “דרכים לשלום” (הנקראת בקיצור PTP), 1987 נקבעה כי “שנת השלום”, פרסי שלום והצהרות נוספות בוצעו. לאחר אירועי 11 בספטמבר בשנת 2001 החליט מזכ”ל האו”ם דאז להכפיל מאמצעים בכל הקשור בשלום עולמי.
בהצהרה מטעם האו”ם שהתפרסמה השנה לכבוד,”יום השלום הבינ”ל”, נכתב בה: “ב-2021 כאשר אנו מחלימים ממגפת הקורונה, אנו מלאי השראה לחשוב באופן יצירתי וקולקטיבי, על דרכים לבניית חוסן וכיצד להפוך את העולם למקום צודק, מכיל, בריא, בר קיימא ושיווני”. בהמשך ההצהרה נכתב כי עד אפריל 2021, 687 מיליון חיסונים ניתנו ברחבי העולם וכי למעלה ממאה מדינות לא קיבלו אפילו חיסון אחד “אנשים החיים באזורי סכסוך, בריאותם נמצאת בסכנה והם סובלים מחוסר גישה לשירותי בריאות”.
נושא יום השלום הבינ”ל 2021 הוא: “החלמה טובה יותר למען עולם שיווני ובר קיימא יותר”. מטרת היום הוא הפצה רחבה בין לאומית של רעיונות השלום ואחוות העמים.
האירוע מצויין ברחבי המזרח התיכון, צפון אפריקה ואפריקה מדרום לסהרה: מרקש (מרוקו), מאורטיניה, עדן (תימן), טריפולי (לבנון), נקורה (לבנון), ביירות (לבנון), קואמשילי (סוריה), סולימני (כורדיסטן, סוריה), חרטום (סודן), מוגדישו (סומליה), גן העצמאות (ירושלים)
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il