fbpx

26 במאי 1937: פועלי איגוד הרכב במפעלי פורד הוכו נמרצות על ידי בריונים ששלח פורד

יום בהיסטוריה סוציאליסטית

פורדיזם, כפי שהגדיר אנטוניו גרמאשי “צורה אולטרה-מודרנית של ייצור ושל שיטות עבודה—כמו זו המוצעת על ידי המתקדמת ביותר מבין צורות העבודה האמריקניות – התעשייה של הנרי פורד”.

תעשיין הרכב האמריקאי הידוע לשמצה הנרי פורד שהמציא את פס הייצור המודרני ובכך יצר את המנגנון בו פועלים ייצרו אלפי, אלפי רכבים ללא לאות. ב-26 במאי 1937 בריונים ששלח פורד הכו את חברי איגוד פועלי הרכב שדרשו קיצור בשעות העבודה והעלאה בשכר. בעלונים שחילקו נכתב “התאגדות ולא פורדיזם”‘

מנהיג העובדים קליפטריק הוכה, יחד איתו אחד המארגנים של איגוד פועלי הרכב ריצ’רד מריווטר. ריצ’רד פרקנסטין נשיא איגוד פועלי הרכב הראשון תיאר את האירועים: “שבע פעמים הם הרימו אותי מהאספלט והטיחו אותי. הם החזיקו את הזרועות שלי.. הוכתי ונגררתי מרגליי אל המדרגות, הוטחתי על רצפת המפעל וחטפתי בעיטות. על הרצפה הם המשיכו להכות אותי”.

התמונות והידיעות שיצאו מדיבורן, מישיגן שם שכנו צבר מפעלים של פורד, פגעו באופן קשה במוניטין של פורד והעלו את קרנם של איגוד פועלי הרכב. “בוועדה ליחסי עובדים” של הממשל הפדרלי, בנט (עוזרו של פורד) ופורד נענשו על ידי הממשל על מעשיהם, שלוש שנים מאוחר יותר פורד חתם על הסכם עם נציגי הפועלים.

בתמונה: מנהיגי הפועלים – וולטר ראות’ר וריצ’רד פרנקסטין

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן