מאות הפגינו ביפו נגד האלימות והרצח; מחאה נוספת בחיפה לאחר מותו של צעיר בן 17

המפגינים נשאו ארונות קבורה ושלטים הנושאים את שמותיהם של תושבי העיר שנרצחו בשנים האחרונות

מאות מתושבי יפו, בהם פעילי חד"ש, בל"ד וארגוני חברה אזרחית, צעדו אתמול (שישי) בצהריים ברחובות העיר במחאה על גל האלימות והרצח הגואה. הפעילים נשאו דגלים שחורים, ארונות קבורה ושלטים הנושאים את שמותיהם של תושבי העיר שנרצחו בשנים האחרונות, וקראו: "בן גביר, הדם הערבי אינו זול", "איפה את, משטרה? הדם הערבי אינו זול". עוד נשאו תמונות של הקורבנות.

בכיכר חאג' כחיל שבמרכז יפו נאם השייח' עיסאם סטל, ממנהיגי הקהילה המוסלמית בעיר, וציין כי מאז 1978 ועד היום נרצחו ביפו 140 בני אדם. שמותיהם הוקראו בידי צעירה מתושבות העיר. זו ההפגנה השנייה שנערכה בשבוע האחרון ביפו בעקבות ריבוי מקרי האלימות, ובפרט שלושה מקרי רצח בתוך פחות משלושה ימים, לצד ההפקרה המתמשכת של ביטחונם האישי של התושבים.

ביום שלישי האחרון פרסמה שורה ארוכה של ארגונים ותנועות הודעה משותפת, שבה דרשו את פיטוריו של מפקד תחנת משטרת יפו, סנ"צ גיא אליהו, שנכנס לתפקידו בנובמבר האחרון. בהודעה נאמר: "כלל העמותות והתנועות היפואיות, יהודיות וערביות, דורשות את פיטוריו המיידיים של מפקד תחנת יפו. אנחנו דורשים מהמשטרה צעדים קונקרטיים! מפקד התחנה נכשל כישלון חמור ומחפיר במילוי תפקידו. אנו קוראים לכל תושבות ותושבי העיר לחתום על העצומה, כדי שנוכל יחד להכריח את המשטרה לעשות את תפקידה: להיות גוף שמגן על האזרחים – ולא גוף שמפקיר אותם". בין החותמים על העצומה: המועצה האסלאמית המקומית, הוועד האורתודוקסי של התושבים הנוצרים, כולנא יאפא, סניפי חד"ש ובל"ד ביפו, שותפות השלום ועומדים ביחד.

בתוך כך, הפגנה נוספת תתקיים הערב בשעה 18:30 בכיכר אמיל חביבי בוואדי ניסנאס שבחיפה, בסיסמה: "לא לאלימות, לא להפקרה – כן לאחריות המדינה ולמאבק נחוש בפשיעה המאורגנת". זאת לאחר שאתמול נמסר על מותו של ויאאם פייסל, בן 17, שנפצע אנושות באירוע ירי בעיר בשבוע שעבר ברחוב ההגנה. באירוע נרצח גם ג'ונתן חורי, צעיר ערבי בן 18 ותושב שכונת הדר בעיר, וצעיר שלישי עדיין מאושפז במצב קשה.

פייסל הוא הנרצח ה-150 בחברה הערבית מאז תחילת שנת 2026 – בתוך חצי שנה בלבד. על פי יוזמות אברהם, בין ינואר ליולי אשתקד נרצחו 128 בני אדם, ואילו בכל שנת 2025 נרצחו 258 אזרחים ערבים.

 

עוד בנושא: https://zoha.org.il/146430

מפגינים אתמול ביפו נגד האלימות, הרצח וההפקרה המתמשכת של הביטחון האישי של תושביה (צילום: זו הדרך)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן