'היום שאחרי' ברצועת עזה כבר הגיע: הרג, הפרטת הסיוע, הרעבת התושבים וטיהור אתני
הסיוע מתבצע כך שכמה בעלי הון מקומיים וזרים יעשו הון נוסף על חשבון הטרגדיה של הפלסטינים בעזה
זה יותר משנה שגנרלים בדימוס ופוליטיקאים שאינם רואים את הטבח ברצועה ממטר, מזהירים כי לממשלת הימין "אין תוכנית ליום שאחרי". אבל מתברר שתוכניות יש ויש ותמציתן: עקירה, הרעבה, גירוש והפרטה של מעט הסיוע ההומניטרי. הסיוע מתבצע כך שכמה בעלי הון מקומיים וזרים יעשו הון נוסף על חשבון הטרגדיה של הפלסטינים ברצועת עזה ששילמו מחיר כבד מנשוא מתחילת המלחמה – יותר מ-54 אלף הרוגים.
התוכניות המבצעיות שפורסמו השבוע אינן מותירות ספק: חיילי הכיבוש אמורים לסיים תוך חודשיים את הלחימה; הם יכבשו 75% משטח רצועת עזה; וירכזו את שני מיליון תושביה בשלושה אזורים עיקריים – העיר עזה, מחנות הפליטים שבמרכז הרצועה ואזור המואסי. עקב הגירושים והפצצות הבלתי-פוסקות, שוהים כעת באזור המואסי כ־700 אלף תושבים. בחודשים האחרונים נוספו לאלה ששהו שם כחצי מיליון עקורים מסביבת רפיח שבדרום. כמיליון בני אדם נותרו בצפון הרצועה, ויידרשו שוב לעקור דרומה לכיוון העיר עזה. 350 אלף הנותרים ירוכזו במחנות הפליטים במרכז ובדיר אל־בלח.
הקומבינה הנפסדת של קרן ותאגיד
במסגרת הפרטת הסיוע, שניתן כעת לתושבים בידי האו"ם וארגונים בינלאומיים, תחלק חברה אמריקאית עלומה את הסיוע ההומניטרי לאזרחים. בדרום הרצועה, במרחב תל סולטאן, הוקמו שלושה מתחמים שיחלקו את המזון לתושבים השוהים במואסי, ותחנה נוספת תוקם בסביבת העיר עזה ותחלק מזון לכמיליון תושבים נוספים. כבר ביום הראשון בנקודת החלוקה הבודדה שנפתחה פרצה מהומה כאשר רבבות צבאו על דוכני הסיוע, שלא עמדו בלחץ. העובדים האמריקאים נחלצו רק בעזרת ירי החיילים באוויר.
אנשי החברה האמריקאית אס.אר.אס הם שיעמדו מול טורי הפלסטינים שיבואו לתחנות, ואילו חיילי הכיבוש יעמדו כמה עשרות מטרים מאחוריהם כדי למנוע ניסיון של התושבים המורעבים להסתער על שכירי חרב של החברה. יצוין שכל המוצרים שסופקו בחבילות הסיוע הם מתוצרת כחול-לבן – מה שמבטיח רווח נאה לתעשיינים הישראלים על חשבון הרעב השורר ברצועה.
על פי "הארץ" (25.5) נבחרה החברה האמריקאית ללא מכרז ומבלי שנבדקו הצעות אחרות: "השילוב הזה של אנשי עסקים פרטיים עם מימון שאמור להגיע מתרומות מביא לכך שאס.אר.אס. מתקשה להגדיר מהיכן יבוא המימון לסחורות שהיא תכניס לעזה. החברה שואפת לממן את פעילותה באמצעות קרן שהוקמה בשווייץ לצורך איסוף תרומות עבור הנושא". אך מנכ"ל הקרן, איש צבא ארה"ב לשעבר ג'ק ווד, התפטר מתפקידו. לדבריו, לא ניתן ליישם את התוכנית הישראלית-אמריקאית לחלוקת מזון "תוך שמירה על עקרונות הומניטריים של אנושיות, ניטרליות, היעדר אפליה ועצמאות". ועוד אמר ווד, כי הדרך היחידה לפתרון היא "שחרור כל החטופים, הפסקת פעולות האיבה ויצירת נתיב לשלום, ביטחון וכבוד לכל בני האדם באזור".
במקביל פתחו הרשויות בשווייץ בחקירה נגד הקרן, שהוקמה במדינה כאגודה ללא מטרות רווח, בחשד כי פועלת בניגוד לחוק השווייצרי ולחוק הבינלאומי. בזמנו הצהיר ווד כי הקרן פועלת באופן עצמאי מהחברה האמריקאית. אך שני הארגונים העסיקו אותה דוברת ועל פי ה"וושינגטון פוסט", הם גם מיוצגים בידי אותו עורך דין.
הכל "במסגרת חזון טרמפ"
ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד (יש עתיד), אמר השבוע במליאת הכנסת כי ישראל עומדת מאחורי מימון קרן הסיוע לעזה שפורקה – באמצעות חברות קש. הוא אמר כי ווד התפטר כיוון שהוא "הבין שמשחקים בו". לפיד דרש מממשלת הימין להודות שהיא-היא העומדת מאחורי הקרן.
בתחילת החודש מתח משרד האו"ם לתיאום עניינים הומניטריים ביקורת נוקבת על התוכנית להפרטת חלוקת הסיוע. במסמך שפרסם נאמר: "שיטת אספקה זו תגרום לצמצום ניכר של הפעולות ההומניטריות הנוכחיות בזמן של צורך עצום". על פי המסמך, "כיום יש ברחבי הרצועה כ־400 נקודות חלוקה לנזקקים, והשיטה המוצעת מצמצמת באופן דרסטי את ההיקף. היא מגבירה את האפשרות שחלקים גדולים מהאוכלוסייה יישארו בלא מזון ובלא אספקה חיונית אחרת". "עקורים רבים יידרשו לצעוד מרחקים ארוכים כשהם נושאים משא כבד של כ־20 קילוגרם. בתנאים הנוכחיים, דרישה כזאת תהיה נטל כבד על נשים, קשישים ופצועים", נאמר עוד במסמך – והשבוע מה שיגורו בא. אבל קרוב לוודאי שפטנט החברה האמריקאית אינו אלא אחת מאותן "תכניות מבצעיות" של הכיבוש – להתיש, להרעיב, להמית ולגרש. הכל במסגרת "חזון טראמפ", כפי שמקפידים לציין ראש הממשלה נתניהו ושריו-סריסיו.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/137635/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il