fbpx

מחאות אלימות בירדן בגלל יוקר המחיה והעלאת מחיר הדלק; קצין משטרה נהרג בדרום

הפגנות זעם פרצו אתמול (חמישי) ונמשכו אל תוך הלילה בערי ירדן ובהן הבירה עמאן

הפגנות זעם פרצו אתמול (חמישי) ונמשכו אל תוך הלילה בערי ירדן ובהן הבירה עמאן. זאת במחאה על העלאת מחירי הדלק ויוקר המחיה. על פי הדיווח שפורסם הבוקר בעיתון “אל-אתיחאד” היוצא לאור בחיפה, במהלך העימותים נהרג מירי קצין בכיר במשטרה בעיר הדרומית מעאן. המשטרה אמרה כי הוא נורה בראשו במהלך “התפרעות של פורעי חוק” בעיר הענייה, בנוסף לארבעה שוטרים אחרים שנפצעו אף הם מירי. הקצין שנהרג, בדרגת עקיד (סגן אלוף), היה סגן מפקד משטרת מחוז מעאן.

התנגשויות אלימות בין מפגינים צעירים לכוחות הביטחון נרשמו גם בכמה מוקדים בבירה עמאן ובעיר זרקא. עדי ראיה סיפרו כי צעירים שרפו צמיגים בכביש ראשי בין עמאן לבין ים המלח, ושיבשו את התנועה. עימותים אירעו גם באירביד שבצפון, הסמוכה לגבול סוריה, והמשטרה השתמשה בגז מדמיע כדי לפזר מפגינים צעירים שהשליכו אבנים. לדברי התושבים, עשרות צעירים ארגנו מחאה גם באחת השכונות בבירה הירדנית. עוד דווח על הבערת צמיגים בכביש המהיר שבין הבירה לים המלח, מה ששיבש את תנועת כלי הרכב.

להפגנות הקשות קדמה שביתת נהגי משאיות במחאה על מחירי הדלק הגבוהים. חנויות בעמאן ובערים גדולות אחרות בירדן הושבתו ביום רביעי כאות הזדהות עם הנהגים. המפגינים מאשימים את הממשלה ביוקר המחיה – תולדה של מדיניותה הניאו-ליברלית והרפורמות שדרשה קרן המטבע הבינלאומית בכירים בעמאן מסרו כי הם “כבולים בגלל התחייבויות שניתנו לקרן המטבע כחלק מרפורמה כלכלית, שמגבילה את הסבסוד בדלק ומוצרי יסוד לצרכנים”.

עוד בנושא

שוטרים נגד מפגינים בירדן – דיווח של הבי.בי.סי (צילום מסך: חדשות הבי.בי.סי)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן