fbpx

הישגים ל”אנחנו העיר” במועצת העירייה

חברי סיעת "אנחנו העיר" ממשיכים להיאבק למען שוויון אמיתי ולמען עירייה המשרתת את כל תושביה

    אל מול המדיניות הדורסנית של עיריית תל-אביב-יפו והעומד בראשה רון חולדאי, ממשיכים חברי סיעת “אנחנו העיר” להיאבק למען שוויון אמיתי ולמען עירייה המשרתת את כל תושביה. לאחר שהשתתפו בכנס שנערך בשבוע שעבר (19.5) בנושא הסדרת מעמדם של דיירי נכסי הנפקדים שבניהול חברת עמידר ביפו, העלו השבוע חברי הסיעה לתודעה הציבורית שני נושאים חשובים לא פחות.

מבקשי מקלט זכאים לרישיון לכלי רכב חשמליים

    בעקבות עתירה שהגישו חברות המועצה מוריה שלומות (אנחנו העיר) ומיטל להבי (מרצ), יחד עם נציגות מבקשי המקלט וארגוני הסיוע לפליטים, רשאים יהיו מבקשי מקלט לגשת לתיאוריה ולהתנייד בעיר בקורקינט ובאופניים חשמליים.

    ב-2019 נכנסה לתוקף תקנה המחייבת את כלל הרוכבים לעבור מבחן תיאוריה כדי לרכוב על כלי רכב חשמלי. התקנה חשובה במיוחד בעיר תל אביב-יפו, בה משמש כלי הרכב החשמלי אמצעי תחבורה משמעותי עבור תושבים רבים. לכן, תהליך המבטיח את כשירות הרוכבים ואת היכרותם עם חוקי התנועה הוא הכרחי. אלא שניסוח התקנה החשובה לא התחשב במעמדם של מבקשי המקלט, שאינם רשומים כתושבים או כאזרחים, ולכן נמנע מהם לגשת למבחן תיאוריה.

    בעיר שבה התחבורה ציבורית אינה מתפקדת כראוי, מתניידים מבקשי המקלט בלית ברירה בכלי רכב חשמלי. עד היום גרמה המדיניות לרבים ממבקשי המקלט להסתכן בקבלת דוחות וקנסות, ומנעה מהם לקבל את היידע הדרוש עבור כל תלמיד נהיגה בישראל.

    בעקבות העתירה, יתיר משרד התחבורה למבקשי המקלט לגשת למבחנים ולרכוב על כלי רכב חשמלי מתוקף רישיון – כפי שדורש החוק. הודות להחלטה מבורכת ומשמעותית זו תהיה העיר תל-אביב-יפו מכילה ושוויונית יותר ודרכיה בטוחות יותר. הדרך לשילוב אמיתי וצודק של מבקשי

המקלט בחברה עוד ארוכה – אולם החלטה זו היא צעד משמעותי בכיוון הנכון.

השפה הערבית במרחב הציבורי והעירוני

    סיעת אנחנו העיר תבעה (23.5) לקיים השבוע דיון דחוף במועצת עיריית תל-אביב-יפו בנושא: “דורשים שהתקשורת בין העירייה לתושבים תיעשה גם בשפה הערבית”. זאת מסר חבר המועצה עו”ד אמיר בדראן שיזם את הדיון הדחוף בנושא שילוב ונגישות החברה הערבית בעיר.

    בדברי ההסבר שצורפו לתביעה הסביר בדראן את הקשיים שאיתם מתמודדים התושבים הערבים בכל הקשור בהשגת מידע, בפנייה ובהגשת תלונות לגורמי העירייה. זאת משום ששירותי העירייה אינם נגישים בשפה הערבית: “אי אפשר לבקש בשפה הערבית לבטל דו”ח, לדבר עם נציג שירות עירוני במוקד 106, או לקבל מידע עירוני חשוב לתושבים ולבעלי העסקים. ברשתות החברתיות, פלטפורמה צעירה ונגישה, הפוסטים מפורסמים רק בשפה העברית”, אמר בדראן בישיבת המועצה.

    במהלך הדיון העלו חברי הסיעה אנחנו העיר הצעה לפיה כל מידע שאותו משתפת העירייה עם התושבים – בין אם באופן דיגיטלי ובין אם פיסי – יתורגם גם לשפה הערבית. ההצעה אושרה פה אחד במועצה, והטיפול בביצועה עבר לוועדה לשקיפות ולהנגשת מידע.

    לאחר ההצבעה מסרו חברי סיעת אנחנו העיר: “נהיה היוזמים וניקח חלק מוביל בהנגשת השפה הערבית במרחב הציבורי ובמנגנון העירוני”. עוד הוסיפו: “במהלך הישיבה התנגדנו, בין היתר, לסעיף בוועדת הכספים בדבר אישור הפקה והפצה של מקומון בשכונות דרום העיר ע”י לשכת דובר העירייה. זו הצעה בדבר תעמולת בחירות בוטה עבור ראש העירייה, המנהל מסע הסתה ודחיקה כלפי האוכלוסייה המוחלשת בשכונות”.

עו"ד אמיר בדראן, חבר המועצה, בישיבת מועצת עיריית ת"א-יפו (צילום: אנחנו העיר)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן