fbpx

ארגון נמרי השחרור של טאמיל אילם בסרי לנקה הניחו את נשקם ב-17 במאי 2009

נמרי השחרור של טאמיל אילם פעלו החל משנת 1976 בסרי לנקה עבור הקמת מדינת טמילית בצפון מזרח סרי לנקה

ארגון נמרי השחרור של טאמיל אילם מכריזים ב-17 במאי 2009 כי אין עוד ביכולתם להגן על תומכיהם בסרי לנקה וכי הם מניחים את נשקם. האירוע הוצג על ידי הממשלה הסרי לנקית כניצחונה האישי וסוף למלחמת האזרחים שהתחוללה בין השנים 1976 ל-2009 באי הנמצא דרומית להודו. ארגון השחרור הטאמילי פעל להקמת מדינה טאמילית עצמאית באזור הצפון מזרחי של האי, מימון פעילות הארגון הגיעו מתרומות של טאמילים ברחבי העולם וב-2009 הארגון מנה כ-70 אלף חברים.

למרות שהארגון הוגדר כארגון טרור בארצות רבות (ביניהן ארצות הברית, בריטניה, הודו, אוסטרליה ומלזיה), רבים בסרי לנקה הכירו בו כגוף עמו צריכה הממשלה להשיג רגיעה על מנת להשכין שלום עם הטמילים, ולכן הוא לא הוצא מחוץ לחוק בסרי לנקה.

מאבקו של הארגון זכה בתחילתו לתמיכה ניכרת של הודו, ובפרט מדינת טאמיל נאדו שהזדהתה עם המיעוט הטמילי. בעקבות הסכם השלום בין הודו וסרי לנקה ב-1987, הוצב כוח שמירת שלום הודי בצפון מזרח האי, הושגו הקלות לטמילים ונאספו כלי הנשק שלהם בידי ההודים. עם הזמן, החלה מתגברת בקרב הטמילים התחושה כי שאיפותיהם לא ייענו.

בסוף שנת 2008 ובתחילת 2009 התעצמה הלחימה בין הממשלה לנמרים הטמילים, והממשלה הצליחה לכבוש את המעוזים האחרונים שלהם. ב-2 בינואר כבשה את בירת המורדים קילינוצ’צ’י ודחקה את המורדים למובלעת קטנה בג’ונגלים בצפון מזרח האי.ב-16 במאי הכריז נשיא סרי לנקה על ניצחון הצבא על המורדים, ויום אחר כך, הכיר גם הארגון בהפסדו אחרי שנמצאה גופתו של מייסד הארגון, ולופילאי פרבאקראן.

סרי לנקה כיום עומדת בפני המשבר הקשה ביותר מיום היווסדה, המדינה על סף פשיטת רגל ומצויה במשא ומתן עם קרן המטבע העולמית. סרי לנקה נשלטת שנים רבות על ידי משפחת רג’פקסה

חייל טמילי צילום: international crimes database

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן