ח”כ עודה קרא להיעזר ברשימה המשותפת כדי להעביר את חוק השוויון
עודה: לא שכחנו שרק לפני חודשיים שקד וחבריה העבירו את חוק הפרדת המשפחות הגזעני בהישענות על האופוזיציה

יו”ר הרשימה המשותפת, ח”כ איימן עודה (חד”ש), קרא הבוקר (שני) לקואליציה להיעזר ברשימה המשותפת כדי להעביר את חוק השוויון למרות התנגדותה של שרת הפנים איילת שקד. “לא שכחנו שרק לפני חודשיים שקד וחבריה העבירו את חוק הפרדת המשפחות הגזעני בהישענות על האופוזיציה, למרות התנגדות מרצ, אמר.
שקד התייחסה לסערה בממשלה סביב חוק השוויון: “אני מציעה לחברי הקואליציה להפסיק להשתעשע במחשבה לבצע שינויים שאינם מסוכמים בחוקי היסוד. זה לא יקרה, בדיוק כפי שנקבע בהסכם הקואליציוני. אם נדרש, ימינה תעשה שימוש בזכות הוטו. מוטב להתמקד באתגרים הכלכליים והביטחוניים שלפנינו”. שר האוצר, אביגדור ליברמן ,הגיב לדברי השרה שקד ואמר: “גם כשהחוק הזה הובא להצבעה ב-2018, היינו חלק מהקואליציה ואמרנו שדעתנו לא נוחה. למרות המשמעת הקואליציונית נתתי חופש הצבעה. אנחנו אמרנו בצורה גלויה, גם היום אנחנו מצביעים על חוקים שאנחנו לא שלמים איתם, אבל אלה חיי קואליציה. כשעושים טעויות זה לא נורא לתקן אותן”.
אולם יו”ר הקואליציה הזמני, ח”כ בועז טופורובסקי (יו”ר סיעת יש עתיד) הבהיר כי “בלי הסכמה של כל חברי הקואליציה לא יהיו שינויים בחוק יסוד, כפי שרשום בהסכם הקואליציוני. אם אפשר לתקן את חוק הלאום נעשה את זה, אבל אם לא תהיה הסכמה לא נעשה”.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il