fbpx

קולות מהדרום בגיליון החדש של כתב העת “תיאוריה וביקורת” בהוצאת מכון ון ליר

בגיליון מאמרים מאת חביבה פדיה, ארז צפדיה ואורן יפתחאל, אמיר פאח'ורי, אפרים דוידי ואנריקה דוסל

הגיליון החדש של כתב העת “תיאוריה וביקורת” בהוצאת מכון ון ליר מוקדש ל”קולות מהדרום”. “תיאוריה וביקורת” הוא דו-שנתון. בגיליון 54, שיצא לאור בקיץ 2021, כתב העורך שאול סתר: “בדרום אין הכוונה לאחת מארבע רוחות השמיים. הדרום הוא הדרום הגלובלי, מושג שמורה על אזורים של דחק כלכלי וחברתי, שמרוכזים רובם בהמיספרה הדרומית של כדור הארץ. מקום שאוחז רק במעט מעושר העמים; מקום משועבד, מוכפף, מנוצל, נקבע בידי הכוחות שמחוצה לו ומנוהל על ידיהם – דרך שליטה קולוניאלית (צבאית ומדינית) או ניאו-קולוניאלית (שליטה כלכלית גם לאחר הדה-קולוניזציה)”. לדברי סתר, “מכאן שהדרום הוא אתר סוציו-פוליטי, כלכלי ותרבותי”.

במקרה או שלא במקרה, רוב כותבי הגיליון הם חוקרים העובדים דווקא בשני מוסדות אקדמיים בדרום הארץ: אוניברסיטת בן גוריון בנגב ומכללת ספיר בשדרות.  בין היתר, פורסמו בגיליון מאמרים מאת חביבה פדיה (“דרומית-מזרחית – מסה על הדרום”), ארז צפדיה ואורן יפתחאל (“דחיקה ועקירה מהעיר”), אמיר פאח’ורי (“פוליטיקה ערבית-פלסטינית בעידן נתניהו”), אפרים דוידי (“מהפיגומים בנצרת לאקדמיה במקסיקו: אנריקה דוסל ופילוסופיית השחרור”).

עוד בגיליון: התרגום הראשון לעברית של חיבור מאת הפילוסוף הלטינו-אמריקאי אנריקה דוסל; ושיחה בין שני פעילי אקדמיה לשוויון: צבי בן-דור בנית ולין חלוזין-דברת על המקום והשפה באקדמיה בישראל.

 

ניתן לקרוא כל המאמרים בגרסה המקוונת של הדו-שנתון:

https://theory-and-criticism.vanleer.org.il

 

בגיליון "תיאוריה וביקורת" האחרון: התרגום הראשון לעברית של חיבור מאת הפילוסוף הלטינו-אמריקאי אנריקה דוסל (צילום: סוכנות הידיעות פאקו אורונדו)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן