יו”ר וועד עובדי מחקר ופרויקט באוני’ ת”א דר’ מוטי רונן הועמד לשימוע היום, הפגנת תמיכה התקיימה במקום
הנהלת אוני' ת"א ומנכ"ל אוני' ת"א גד פרנק מתנכלים לעובדים

לאחרונה פרסמנו ראיון עם יו”ר וועד עובדי מחקר ופרויקט דר’ מוטי רונן, הוועד מונה בין 1,200 ל1,400 עובדים (כמחצית מעובדים האוניברסיטה), עובדי המחקר והפרויקט מגיעים משלל תחומים באוניברסיטה: ממנהלי מעבדות ועד חוקרים וטכנאים.
הבוקר הגיעו כ30 אנשים: עובדים ואנשי ההסתדרות, להפגין מול בניין הנהלת אוני’ ת”א ובניין “נפתלי” (מדעי החברה) אליו הועבר השימוע של יו”ר הוועד, אוני’ ת”א מנסה לבצע מחטף בחסות המשבר הבריאותי ולפגוע בהתאגדות העובדים, למקום הגיע ח”כ עופר כסיף, מרצה באוני’ העברית והמכללה האקדמית ת”א יפו בעברו, שסבל גם כן מצורת העסקה פוגענית וארעית על אף שלימד שנים רבות ומעולם לא צבר וותק או תנאים.
ח”כ עופר כסיף יו”ר ועדת המשנה להשכלה הגבוהה, אמר בהפגנת עובדי המחקר והפרויקט באונ’ ת”א: “אסור לכל מעסיק להתעמר בעובדים בשל התאגדותם, קל וחומר לאוניברסיטה שחרתה על דגלה חופש מחשבתי ושיח ביקורתי. זימונו של ראש הועד לשימוש לפני פיטורין הוא גם הפרה של החוק, אבל לא פחות מפגיעה במהות האקדמיה עצמה. אני קורא לנשיא האונ’, פרופ’ אריאל פורת, להכיר מיד בוועד ולפתוח במו”מ בנפש חפצה”
עופר כסיף ומוטי רונן (קרדיט: זו הדרך)
“אנו תוהים כיצד נשיא אוניברסיטת ת”א עוצם עיניים ומאפשר בזיון בית הדין וזלזול בהחלטות שיפוטיות?” כתב בשבוע שעבר ראש חטיבת ההשכלה הגבוהה בהסתדרות המעו”ף, ראובן פרי לפרופ’ פורת. עוד ציין פרי במכתבו כי בעוד שבעבר אמר נשיא האוניברסיטה לעובדים שהפגינו לראשונה בפתח ביתו כי ישנה מחלוקת על העובדות המשפטיות בתיק, כיום משהכריע בית הדין את העובדות לאשורן ואף הורה על קיום מו”מ בנושא – אין עוד מחלוקת, היא נפתרה ועל הצדדים לנהוג על פי ההחלטה”.
יצוין שבתחילת החודש, הכיר שופט בית הדין האזורי לעבודה תל אביב–יפו דורון יפת בהתאגדותם בהסתדרות של עובדי המחקר והפרויקטים באוניברסיטת תל אביב, וקבע כי על האוניברסיטה לנהל משא ומתן עם הוועד הנבחר של העובדים. בנוסף נקבע כי האוניברסיטה תעביר לוועד העובדים את רשימות העובדים לצורך יצירת קשר עמם וכי שימוע לפני פיטורין של יו”ר הוועד, ד”ר מוטי רונן, יידחה.
בסוף נובמבר פנו העובדים לבית הדין לעבודה בדרישה לעצור הליכי פיטורים של שניים מראשי הוועד – ד”ר רונן ופרייה דווה. סמוך לכך פנתה גם האוניברסיטה לבין הדין בדרישה לאסור על העובדים לנקוט צעדים במסגרת סכסוך העבודה, בטענה שאינו חוקי מאחר שהוועד אינו מייצג את העובדים, ושני ההליכים אוחדו.
לפני ארבע שנים התאגדו עובדי המחקר בהסתדרות, ומאז הם נאבקים על תנאי העסקה הוגנים שיוסדרו בהסכם קיבוצי. הנהלת האוניברסיטה סירבה להכיר בהם ולהיכנס למשא ומתן, בטענה כי באוניברסיטה כבר קיים ועד מטעם ההסתדרות – אשר אינו תומך במאבק העובדים הזמניים, כפי שמתעלם מהמאבק הארוך המתנהל בקמפוס להעסקה ישירה של עובדות הניקיון. באוקטובר העובדים הכריזו על סכסוך עבודה ומאז נקטו בצעדים ארגוניים והפגינו בתוך הקמפוס ומחוצה לו.
לראיון עם יו”ר הוועד דר’ מוטי רונן: https://zoha.org.il/98952/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il