עובדי מדינה, מרצים וגמלאי הצבא הפגינו בביירות בדרישה לתוספות שכר

ארגוני העובדים האשימו את הממשלה בכך שהיא נשארת חירשת למצוקותיהם של עובדי המדינה

עובדי מדינה, מרצים וגמלאי צבא לבנון הפגינו אתמול (רביעי) במרכז ביירות בדרישה לתוספות שכר. המחאה נערכה בכיכר ריאד א-סולח שבמרכז הבירה בעקבות תחילת הדיונים בממשלה על הצעת התקציב לשנה הקרובה. ארגוני העובדים האשימו ביום שלישי את הממשלה בכך שהיא נשארת חירשת למצוקותיהם של עובדי המדינה ולקריסת כוח הקנייה שלהם. האיגודים הביעו צער על כך שתקציב 2027 אינו כולל "כל טיפול רציני בסוגיית השכר".

המחאה הראשונה פרצה ביום שלישי בשעות הערב, כאשר אנשי צבא בדימוס חסמו את הכביש באזור כיכר ריאד א-סולח באמצעות צמיגים בוערים, במחאה על טיוטת התקציב שאינה עונה לדרישותיהם. מחאות נוספות של אנשי צבא פרצו גם בערים נוספות ברחבי לבנון.

יצוין שמאז התמוטטות שער הלירה הלבנונית בשנת 2019 וירידת כוח הקנייה של שכרם, קיבלו עובדי המדינה מספר תוספות מזעריות ומענקי סעד, אך משכורותיהם עדיין לא חזרו לערכן שלפני המשבר הקפיטליסטי החריף, חסר התקדים בתולדות המדינה. עוד דורשים המוחים עדכון מדרגות השכר בהסכמים הקיבוציים, עדכון דמי הנסיעה והצמדת השכר לעליית מדד המחירים לצרכן.

איגוד המרצים באוניברסיטה הלבנונית מתח אף הוא ביקורת חריפה על טיוטת תקציב 2027, וטען כי היא "אינה מביאה בחשבון את ההחלטה שקיבלה מועצת השרים ב-16 בפברואר 2026, המורה על הכפלת המשכורות וקצבאות הפנסיה פי 11, כאשר יישומה אמור להתחיל ב-1 בינואר 2027". האיגוד רואה בהשמטה זו "פגיעה ישירה בזכויות עובדי המדינה, ונסיגה מסוכנת מהתחייבויות הממשלה", וזאת על רקע "החרפת המשברים הכלכליים, הבריאותיים והחברתיים, והזינוק המבהיל במחירים".

שר ההסברה, פול מורקוס, דחה את טענות המפגינים ומסר ש"דיוני התקציב רק החלו". הוא התייחס במיוחד לסוגיית יוצאי צבא לבנון, שרבים מהם משרתים במילואים. לדבריו, "הממשלה מופתעת ממחאותיהם של אנשי הצבא לשעבר. עם זאת, היא הסמיכה ועדת שרים שתיפגש איתם במטרה למצוא פתרון". הוא הבטיח והדגיש כי הקבינט צפוי להתכנס עוד מספר פעמים לצורך בחינת טיוטת התקציב.

יצוין שעובדי המגזר הציבורי ברחבי לבנון פתחו בתחילת יולי בשביתת אזהרה בת יומיים, במחאה על מה שהם מכנים כישלונה המתמשך של הממשלה להיענות לדרישות לתוספות שכר. איגוד עובדי המגזר הציבורי, שהכריז על השביתה, הזהיר מפני שביתה ללא הגבלת זמן בשבועות הקרובים, אם הרשויות לא ייענו לדרישותיו.

דובר האיגוד מסר לכלי התקשורת המקומיים כי "עובדי המגזר הציבורי נושאים בנטל כבד, והעומס רק גבר במהלך המלחמה. אנו משתכרים שכר זעום, המתגמד בעקבות האינפלציה הדוהרת, ורבים מחברי האיגוד נקלעו לחובות כבדים". עוד הדגיש: "לעיתים, עם קבלת השכר, העובדים נאלצים לפרוע חובות ולא נותר דבר לקיום בני משפחותיהם". על פי ההערכות, בלבנון מועסקים על ידי הממשלה כ-200 אלף עובדים, ובהם חיילים וקצינים.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/146883

עובדים, מרצים ואנשי צבא לבנון לשעבר מפגינים אתמול במרכז ביירות דרישה לתוספות שכר (צילום מתוך הרשתות החברתיות הלבנוניות)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן