נחתם מזכר הבנות בין ארה"ב לאיראן לסיום המלחמה; הצבא מוסיף לתקוף בדרום לבנון

בכיר ישראלי אמר לסוכנות רויטרס כי ישראל "מנהלת משא ומתן עיקש" עם ארה"ב על המשך הכיבוש בדרום לבנון

ארה"ב ואיראן חתמו הלילה (בין רביעי לחמישי) על מזכר הבנות לסיום המלחמה. החתימה על ההסכם התבצעה באופן "דיגיטלי" – ובכך מזכר ההבנות נכנס לתוקף באופן מיידי. הנשיא דונלד טראמפ חתם על עותק של ההסכם במהלך ארוחת ערב עם נשיא צרפת בארמון ורסאי, וצילום של המסמך החתום נשלח לאיראנים ולמתווכות. הבית הלבן פרסם הודעה לפיה, "הנשיא חתם על מזכר ההבנות במהלך שהותו בוורסאי". כשיצא טראמפ מהארמון הוא אישר זאת גם בקולו: "זה נחתם", צעק מבעד לרכב.

דובר משרד החוץ של איראן אישר כי מזכר ההבנות נחתם רשמית בידי נשיאי שתי המדינות. בשיחה עם סוכנות הידיעות "תסנים" הדגיש הדובר האיראני את חשיבותה של לבנון בהסכם. "הרפובליקה האסלאמית הוכיחה שאינה נוטשת את ידידיה בשום מצב", אמר הדובר. "עבורנו, הפסקת האש וסיום המלחמה בלבנון היו ונותרו חשובים לא פחות מאשר איראן עצמה".

הוא הדגיש כי לבנון מוזכרת שלוש פעמים בסעיף הראשון של מזכר ההבנות, הכולל גם התחייבות לכיבוד שלמותה הטריטוריאלית וריבונותה הלאומית. יצוין שישראל "מנהלת משא ומתן עיקש" עם ארה"ב בנושא המשך כיבוש דרום לבנון – כך אמר לסוכנות רויטרס בכיר ישראלי המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי הדיווח, הבכיר הוסיף כי לישראל אין כל כוונה לסגת מלבנון.

בתוך כך, למרות החתימה על מזכר הבנות כלי, כלי התקשורת בביירות דיווחו בצהריים שהצבא מוסיף לתקוף בדרום לבנון. בשעות הבוקר נהרגו שני בני אדם בתקיפת הכטב"ם לעבר מכונית בכפר תבנית דרומית-מזרחית לנבטיה. כמו כן, ירי נוסף שבוצע מכטב"ם לעבר העיירה זבדין ממערב לנבטיה, גבה את חייו של נהג רכב. הבוקר הותר לפרסום שרס"ר במילואים אלכסנדר פילין, בן 29 מחיפה, נהרג אתמול מפיצוץ מטען בדרום לבנון. בתקרית בה נהרג פילין, נפצעו באורח בינוני סגן מפקד האוגדה ומג"ד במילואים. חמישה חיילים נוספים נפצעו באורח קל. עם מותו של פילין עלה ל־31 מספר החיילים שנהרגו בלבנון, ומלבדם נהרגו גם ארבעה אזרחים.

 

עוד בנושא:

https://zoha.org.il/146133

 

הנשיא דונלד טראמפ חותם על מזכר ההבנות עם במהלך שהותו בארמון וורסאי, לצידו נשיא צרפת, עמנואל מקרון (צילום מסך מסרטון שהפיץ הבית הלבן)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן