מתנחלים תקפו את הכפר תורמוס עיא; כ-500 תקיפות מתנחלים נגד תושבים פלסטינים בחודש מארס
מתנחלים פשטו על הכפר אבו א־נג׳ים, מדרום־מזרח לבית לחם, והתמקמו בכמה משכונותיו תוך התגרות בתושבים
מתנחלים תקפו הלילה (בין שבת לראשון) את הכפר תורמוס עיא הסמוך לרמאללה. במהלך התקיפה הם הציתו את ביתו של אסעד תפאחה ואת רכבו של ראאתב אלחטיב. עוד ניסו להצית את בית הספר בעיירה וריססו את הכתובות "נקמה", "ד״ש אבו פלאח" וציור של מגן דוד. זאת, לאחר שהמתנחלים ניסו להקים פעם נוספת מאחז על אדמות הכפר ח׳רבת אבו פלאח באזור, וחיילים מנעו את הקמתו. מוקדם יותר, כוחות הכיבוש פשטו על בתי תושבים בכפר.
במקביל, כוחות הכיבוש פשטו על כמה כפרים מצפון־מזרח לרמאללה. לפי סוכנות וואפא, הכוחות שבו ופשטו על הכפר אל־מוע׳ייר, ונכנסו גם לשני הכפרים הסמוכים, אבו פלאח וכפר מאלכ.
יצוין שאתמול נרשמו תקיפות נוספות של מתנחלים ופעולות דיכוי נוספות בשילוב עם חיילים. כוחות הכיבוש עצרו תושב מהכפר א־דיראת, ומתנחלים פשטו על כמה מוקדים במסאפר יטא, מדרום לחברון, בדרום הגדה המערבית. הפעיל נגד ההתנחלויות אוסאמה מח׳אמרה מסר לוואפא כי כוחות הכיבוש עצרו את עיסא מסאפרה בעת שחרש את אדמתו בכפר א־דיראת, ממזרח ליטא שמדרום לחברון.
עוד מסר כי מתנחלים ערכו סיורים פרובוקטיביים בכפרים א־רכיז ושעב אל־בטם, וכן באזור תל מעין, והשחיתו גידולים חקלאיים של תושבים. לדבריו, מתנחלים תקפו גם רועי צאן ממשפחת עליאן עודה באזור ואדי אבו שבאן במסאפר יטא, וכפו עליהם בכוח לעזוב את שטחי המרעה שלהם.
עוד פשטו אתמול המתנחלים על הכפר אבו א־נג׳ים, מדרום־מזרח לבית לחם, והתמקמו בכמה משכונותיו תוך התגרות בתושבים. בתקופה האחרונה החריפו המתנחלים וכוחות הכיבוש את תקיפותיהם נגד הכפר אבו א־נג׳ים, שבאו לידי ביטוי בתקיפת בתים וכלי רכב. מתנחלים גם תקפו אתמול את קהילת ואדי אבו אל־חיאת, ממערב לאזור אל־עוג׳ה שמצפון ליריחו. לפי ארגון אל־בידר להגנה על זכויות הבדואים, מספר מתנחלים פשטו על בתי התושבים וזרעו פחד בקרב הילדים בקהילה, שבה מתגוררות שבע משפחות. בארגון ציינו כי המשפחות הללו כבר נעקרו בעבר מבתיהן, בפעם השלישית. בארגון הוסיפו כי התקיפות החוזרות מכוונות נגד קהילות בדואיות, ופוגעות באופן ישיר בביטחונם וביציבות חייהם של התושבים באזור.
לפי נתוני הרשות למאבק בגדר ובהתנחלויות, כוחות הכיבוש ומתנחלים ביצעו יחד 1,819 תקיפות במהלך חודש מרס האחרון. עוד עולה מהנתונים כי כוחות הכיבוש ביצעו 1,322 תקיפות, ואילו מתנחלים ביצעו 497. עיקר התקיפות נרשמו במחוז חברון עם 321 מקרים, אחריו שכם עם 315, רמאללה ואל־בירה עם 292, וירושלים עם 203.
יצוין שמאות יהודים וערבים הפגינו ביום חמישי האחרון בכיכר הבימה בתל אביב נגד טרור המתנחלים בשטחים הפלסטיניים הכבושים. בהפגנה, שנערכה ביוזמת שותפות השלום תחת הכותרת "עוצרים את הטירוף והטיהור האתני בגדה המערבית", השתתפו פעילים בארגונים החברים בקואליציה, ובהם חד״ש, שוברים שתיקה, מסתכלים לכיבוש בעיניים ועומדים ביחד.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/144858/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il