בעל השליטה ברשת 13 חתם על מזכר הבנות למכירת הערוץ לידי קבוצת הייטקיסטים
העסקה התאפשרה בעקבות מאבק העובדים נגד העסקה שהייתה צפויה עם בעל ההון הצרפתי פטריק דרהי
בעל השליטה ברשת 13, האוליגרך האמריקאי-בריטי לאוניד "לן" בלווטניק, חתם אתמול (שישי) על מזכר הבנות למכירת רשת 13 לידי קבוצת ההייטקיסטים בראשות אסף רפפורט, אחד ממייסדי סטארט-אפ הסייבר וויז, שהשבוע אושרה סופית מכירתה לגוגל ב-32 מיליארד דולר. כך, קרן מריט תהפוך לבעלת השליטה בערוץ ובשלב הראשון צפויה להזרים באופן מיידי לרשת 13 עשרות מיליוני שקלים לכיסוי החובות. אחרי שעסקת המכירה תיחתם, בלווטניק ימשיך להחזיק בכ-25% מהמניות.
העסקה התאפשרה בעקבות מאבק העובדים נגד העסקה שהייתה צפויה עם בעל הון אחר, הצרפתי פטריק דרהי, הבעלים של ערוץ i24 וחברת הוט ובשל הקשיים המשפטיים – כולל ההתנגדות של רשות התחרות. השבוע החולף הסתיימה הבלעדיות שניתנה לדרהי ובלווטניק החליט שלא להאריך אותה.
על פי "דה מרקר", קבוצת ההייטקיסטים כוללת יותר מ-20 חברים שזהותם נשמרה עד כה בסודיות, אולם בסביבתם מסרו כי חלקם ביצעו אקזיטים משמעותיים, והנפיקו חברות בנאסד"ק. בין השמות שעלו כחלק מהקבוצה: נשיא וויקס, ניר זוהר, ואיש העסקים קובי ריכטר. על פי המתווה של הקבוצה, כל אחד מחברי הקבוצה ייתן תרומה של מינימום מיליון דולר לקרן מריט, והיא זו שתנהל את החברה.
בעקבות פרסום הידיעה על מזכר ההבנות שנחתם, ארגון העיתונאים שתמך במאבק עובדי הערץ מסר הודעה לפיה "רשת ניצלה! חדשות 13 לא תיפול! אנחנו מברכים על ההשקעה של קרן מריט המגובה ביזמי הייטק בראשות אסף רפפורט, שתציל את הערוץ ואת חדשות 13". לדברי האיגוד "אנו בטוחים שההשקעה הזו תבטיח צמיחה ושגשוג, חופש עיתונאי מוחלט ומקום עבודה בטוח ויציב למאות עובדות ועובדים". "זה הוא יום של ניצחון גדול לדמוקרטיה ולעיתונות החופשית", הדגישו.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/143887
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il