הכנסת אישרה: מעסיקים יוכלו לבדוק במשטרה אם מועמד לעבודה "תומך בטרור"

ח"כ כסיף: "מדובר בחוק ממשלתי שהוגש כפרטי כדי לעקוף את היועמ"שית, והוא עוד נדבך בהפיכה המשטרית"

מליאת הכנסת אישרה אמש (שני) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק המידע הפלילי ותקנת השבים (תיקון מס' 10), התשפ"ו-2026, ביוזמת ח"כ ניסים וטורי  (ליכוד). 21 חברי כנסת תמכו בהצעה מול 7 מתנגדים, בהם חברי סיעת חד"ש-תע"ל.

על פי החוק החדש, מעסיק יהיה רשאי מעתה לבקש מהמשטרה, בהסכמה בכתב של מועמד לעבודה, הודעה האם קיים לגביו רישום פלילי בעבירת טרור חמורה או בעבירה לפי סעיף 24 לחוק המאבק בטרור. הודעת המשטרה תציין אם קיים או לא קיים רישום כאמור, ללא פירוט העבירות, ובלבד שהרישום נוגע לעבירה שבוצעה בהיות המועמד בגיר וטרם התיישנה עוד נקבע כי אם קיים רישום, על המעסיק לאפשר למועמד למסור מידע על מהות העבירות, נסיבותיו האישיות ושיקומו בטרם קבלת החלטה על העסקתו.

בדיון שנערך בחודש שעבר לקראת הקריאה השנייה והשלישית של החוק, ח"כ עופר כסיף (חד"ש) התנגד נחרצות להצעת החוק והסביר: "חוק המידע הפלילי הוא חוק ממשלתי שהוגש כפרטי כדי לעקוף את הייעוץ המשפטי לממשלה, והוא עוד נדבך בהפיכה המשטרית. מעבר לפגיעתו הקשה בפרטיות, הרי שהוא כלי משטור של עובדים ומועמדים לעבודה בידי המעסיקים. הוא יאפשר להם להפלות בתעסוקה ולערוך סלקציה לפי זהות העובד. בתנאים הקיימים, עובדים ערבים ייפגעו ראשונים ולאחריהם עוד אוכלוסיות מוחלשות ומודרות – יוצאי אתיופיה, מזרחים ועוד".

יצוין שבסוף דצמבר, בג"ץ הוציא צו על תנאי המחייב את המדינה להגיש תגובה שמבהירה מדוע אין לבטל את החוק המתיר פיטורי מורים ומורות ממערכת החינוך, ושלילת תקציבים ממוסדות חינוך, על רקע "תמיכה בטרור". ההחלטה ניתנה בעקבות שתי עתירות שהוגשו לבית המשפט נגד החוק שאושר בכנסת בנובמבר 2024, ואשר מעניק למנכ״ל משרד החינוך סמכויות מנהליות רחבות לפטר מורים, להשעותם או לשלול מהם רישיונות עיסוק, ללא הליכים פליליים או משמעתיים וללא הרשעה שיפוטית. כמו כן, החוק מתיר לשר החינוך לשלול תקציבים ממוסדות חינוך לפי שיקול דעתו, "אם הוכח להנחת דעתו כי במוסד מתקיימים גילויי הזדהות עם מעשה טרור או עם ארגון טרור או תמיכה בהם שהנהלת מוסד החינוך ידעה או הייתה צריכה לדעת על קיומם".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/142773/

ח"כ עופר כסיף בהפגנה נגד רצח נשים ואלימות במשפחה (צילום: זו הדרך)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן