משבר בממשלת הולנד: שר החוץ נכשל בקידום סנקציות נגד ישראל והתפטר

הפרלמנט ההולנדי מעכב שוב ושוב דיונים בסנקציות נגד ישראל, וקורא להשמדה מוחלטת של חמאס

שר החוץ של הולנד, קספר ולדקאמפ, התפטר בשבוע שעבר מתפקידו עקב מחלוקת בממשלתו בנושא הטלת סנקציות על ישראל בשל המלחמה בעזה. ולדקאמפ הודיע ​​לפרלמנט ההולנדי כי בכוונתו להטיל סנקציות חדשות על ישראל בתגובה להרחבת הפעולה הצבאית הצפויה בעיר עזה ובאזורים נוספים ברצועה, אך כשל בהשגת תמיכה משותפיו לקואליציה.

מוקדם יותר, עבר ולדקאמפ תשאול בפרלמנט בידי צירי מפלגות השמאל באופוזיציה שביקשו סנקציות נגד ישראל. משראה כי הקבינט ההולנדי מסרב לתמוך ברשימת הצעדים נגד ישראל, החליט ולדקאמפ להתפטר. ולדקאמפ, בן 61, שכיהן בעבר כשגריר הולנד בישראל, אמר לכלי התקשורת בארצו כי הוא חש שאינו מסוגל "ליישם מדיניות בעצמו ולתכנן את האסטרטגיה" הנחוצה לדעתו.

בעקבות התפטרותו של שר החוץ, גם חברי מפלגת המרכז-ימין שלו, מפלגת "חוזה חברתי חדש", התפטרו מהממשלה. "נמאס לנו", אמר מנהיג המפלגה אדי ואן היג'ום, שכינה את פעולות ממשלת ישראל "מנוגדות בתכלית לאמנות בינלאומיות".

הפרלמנט ההולנדי מעכב שוב ושוב דיונים בסנקציות נגד ישראל. השבוע נדחה דיון בנושא בתואנה שישיבת הקבינט ההולנדי התארכה. "יש רעב, טיהור אתני ורצח עם בעזה, והקבינט שלנו דן במשך שעות האם לנקוט פעולה כלשהי. מביש", אמרה חברת הפרלמנט קטי פירי ממפלגת הלייבור ההולנדית שבאופוזיציה. מנגד, חירט וילדרס, מנהיג המפלגה הגדולה בהולנד, "מפלגת החירות" הגזענית, הכריז כי הפרלמנט ההולנדי אימץ את הצעתו הקוראת להשמדה מוחלטת של חמאס. ולדקאמפ הציע בין השאר לאסור יבוא מהתנחלויות ישראליות בתגובה להסלמה הצבאית המתוכננת. פוליטיקאים מהאופוזיציה קראו לקיים הצבעת אי-אמון בשר בעקבות תסכולם מכך שלא הצליח לפעול נגד ישראל.

בתוך כך, השגרירות הישראלית בהולנד פיטרה את קונסול הכבוד של ישראל בעיר מאסטריכט, בנואה ווסלי. זאת לאחר שבראיונות לתקשורת המקומית האשים את ישראל בהרעבה וברצח עם בעזה וגם התנגד להעברת שגרירות הולנד לירושלים. עוד קודם לכן דחקה השגרירות בקונסול ווסלי, יהודי בן למשפחה של ניצולי שואה, להתפטר בתירוץ שגילו מופלג ושאינו פעיל. ווסלי מונה לתפקיד בשנת 2009 ועל כתב המינוי שלו חתום שמעון פרס, שהיה אז נשיא המדינה.

המשטרה מפנה מתרס שהוקם בידי מפגינים נגד המלחמה והטבח בעזה בכניסה לאוניברסיטת אמסטרדם, מאי 2024 (צילום: ויקימדיה)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן