60 הרוגים מהפצצות הצבא ברצועה ביממה האחרונה, חמישה מתו מתת תזונה
אונר"א: בין מארס ליוני הוכפל שיעור התת־תזונה בקרב ילדים מתחת לגיל חמש
מקורות רפואיים ברצועה דיווחו היום (שני) על 60 הרוגים ו-344 פצועים ביממה האחרונה, חמישה מהם, בהם שני ילדים, כתוצאה מתת-תזונה ורעב. על פי הדיווחים, מספר ההרוגים הכולל כתוצאה מהרעב ותת-התזונה ברצועה עלה ל־263 מאז תחילת המשבר, בהם 112 ילדים.
סוכנות אונר"א של האו"ם הזהירה אתמול כי בין מארס ליוני הוכפלו שיעורי תת־התזונה בקרב ילדים מתחת לגיל חמש. ארגון הבריאות העולמי דיווח כי כמעט אחד מכל חמישה ילדים בגיל זה בעיר עזה סובל מתת-תזונה חמורה, והדגיש כי המצור והעיכובים המכוונים בהכנסת הסיוע גובים מחיר כבד בחיי אדם. הנתונים מתווספים לאזהרות גוברות מצד גופים בינלאומיים, המתריעים מפני התפשטות רעב המוני ברצועה על רקע הלחימה המתמשכת והחסמים המוטלים על הכנסת סיוע הומניטרי.
עוד דווח הבוקר כי שלושה אזרחים נהרגו ואחרים נפצעו היום, יום שני, מירי צבא הכיבוש הישראלי בדרום רצועת עזה. המרכז הרפואי נאסר בחאן יונס הודיע כי קיבל שלושה הרוגים שנורו על ידי כוחות הכיבוש הישראלים בעת שהמתינו לסיוע בדרום הרצועה. בית החולים אל-עוודה הודיע כי קלט עשרה פצועים מתקיפת כוחות הכיבוש הישראלים בסמוך לנקודת חלוקת סיוע ברחוב סלאח א-דין, מדרום לאזור ואדי עזה שבמרכז הרצועה. גורמים רפואיים מסרו אתמול מאז שעות הבוקר נהרגו 42 אזרחים ברחבי הרצועה בתקיפות ובירי של כוחות הכיבוש, בהם 22 מבקשי סיוע. על פי מערכת הרפואה בעזה, מאז תחילת המלחמה נהרגו 61,944 תושבים, רובם נשים וילדים וכ-156 אלף נפצעו.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/139333
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il