סוהרים איימו על מפגין שנעצר בהפגנה נגד המלחמה שיקעקעו לו מגן דוד על הפרצוף

המפגין איתמר גרינברג הוא סרבן כיבוש ומלחמה שוחרר מהצבא בתחילת מארס לאחר חודשים ארוכים בכלא

אנשי שירות בתי הסוהר (שב"ס) אילצו מפגין שנעצר שלשום (ראשון) בהפגנה נגד המלחמה ללבוש חולצה עם הכיתוב "עם ישראל חי" וציור של מגן דוד. איתמר גרינברג, בן 19 מבני ברק, כתב ברשת איקס כי הסוהרים תיעדו אותו עם החולצה ואיימו כי בפעם הבאה שייעצר הם "יקעקעו לו מגן דוד על הפרצוף".

לאחר שגרינברג הובא לבית משפט השלום בתל אביב עם החולצה, השופטת ביקשה להעביר את הדברים לידיעת גורם בשב"ס. בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו בשלושה ימים, ושחרר אותו בתנאים מגבילים.

גרינברג כתב כי לאחר שהסוהרים הבחינו בכיתוב 'לא למלחמה, כן לשלום' בעברית ובערבית על החולצה שלבש, הם החלו לגדף אותו. "אמרו שאנחנו שמאלנים, מחבלים ואויבים מבפנים, והחליטו שאני לא נכנס עם החולצה לתא". הם הביאו לו חולצה אחרת, ובזמן שעשו עליו חיפוש, הגיע סוהר נוסף וצייר על החולצה שנתנו לו מגן דוד ואת הכיתוב 'עם ישראל חי', ולאחר מכן הם הכריחו אותו ללבוש אותה. הצעיר נעצר בעת הפגנה נגד המלחמה והטבח ברצועה בצומת עזריאלי בתל אביב. לאחר שנלקח לחקירה בתחנת לב תל אביב בגין חשד להשתתפות בהתקהלות בלתי חוקית, הוחלט כי הוא יישאר במעצר ללילה, והוא הועבר לידי שב"ס.

יצוין שגרינברג, סרבן כיבוש ומלחמה שוחרר מהצבא בתחילת מארס לאחר חודשים בכלא. עם שחרורו מסר "עונש של 197 יום בכלא לא שינה את האמת הפשוטה: לא אקח חלק בעוול". "הסירוב שלי היה עוד שלב במסע הארוך להומניזם ועולם טוב יותר. המסע הזה רק בהתחלה שלו. אני ממליץ לרוע להתחיל לרעוד ואני קורא לכם להצטרף למסע הזה", הדגיש.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/135815/

מפגינים נגד המלחמה והטבח ברצועת עזה מול משרד הביטחון ביום ראשון האחרון (צילום: אלון מרקוס)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן