אושר החוק להשתלטות הקואליציה הימנית-משיחית על בחירת השופטים בתום יממה של מחאות המוניות
על פי אתר "וואלה" לפחות תשעה שרים וחברי כנסת מצויים בחקירה פלילית או עומדים לדין
בתום יממה של מחאות המוניות, הכנסת אישרה הבוקר (חמישי) בקריאה שנייה ושלישית את החוק להשתלטות הקואליציה הימנית-קיצונית על בחירת השופטים, ובכך להשלימה ממשלת הימין צעד משמעותי נוסף בהפיכה המשטרית. ההצבעות על החוק בקריאות אחרונות החלו מעט אחרי 6:00 בבוקר, לאחר פיליבסטר של 17 שעות. לאחר שהסתיימו ההצבעות על ההסתייגויות לחוק, יצאו חברי האופוזיציה במחאה מאולם המליאה והחרימו את ההצבעה הסופית על החוק.
יצוין על פי אתר "וואלה" לפחות תשעה שרים וחברי כנסת מצויים בחקירה פלילית או עומדים לדין. זאת, לאחר האישור של היועמ"שית לפתיחה בחקירה נגד השר עמיחי אליהו (עוצמה יהודית), ח"כ נסים ואטורי (הליכוד) והח"כ לשעבר צבי סוכות (הציונות הדתית) בגין הפריצה לבסיס שדה תימן. הם מצטרפים לראש ממשלה, שרים וחברי כנסת של הקואליציה הימינית-משיחית החשודים בפלילים ושמתנהלת בעניינם חקירה או עומדים לדין פלילי. השר אליהו הודיע הבוקר שלא יתייצב לחקירת המשטרה.
כאמור, המונים הפגינו אתמול ועד לשעות הלילה המאוחרות נגד הממשלה והצעת החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. המחאות החלו אתמול בשעות הבוקר, לאחר עצרת בהשתתפות מרצים וסטודנטים באוניברסיטת תל אביב יצאה צעדה לכיוון רכבת סבידור מרכז – לירושלים. באותה שעה מפגינים נגד ההפיכה המשטרית חסמו את כביש 1 בכניסה לירושלים ולא אפשרו לכלי רכב לעבור.
מוקדי ההפגנות היו בקריית הממשלה בירושלים, ברחוב עזה בקרבת ביתו של ראש הממשלה במרכז העיר ובשעות הערב מול הכנסת ובשער בגין בתל-אביב. בסביבות 17:30 גופי המחאה התכנסו ברחוב עזה פינת מטודלה בירושלים ואז יצעדו לכנסת. ב-18:30 התקיימה ההפגנה המרכזית בקריית הממשלה מול משכן הכנסת, בזמן במליאה יקיימו דיונים לקראת הצבעה בקריאה שנייה ושלישית על שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.
כמו כן, אחר הצהריים כ-15 חברי כנסת מהאופוזיציה פתחו לשכות מחוץ למשכן הכנסת במחאה על מדיניות הממשלה. על חברי הכנסת נמנים גלעד קריב ונעמה לזימי (העבודה); קארין אלהרר, יואב סגלוביץ, נאור שירי, דבי ביטון ורן בן ברק (יש עתיד); עופר כסיף (חד"ש) ואלון שוסטר (המחנה הממלכתי). "בחסות המלחמה ו-59 חטופים, ממשלת ישראל עושה הכל כדי לפרק את הדמוקרטיה הישראלית. ניסינו להילחם בכנסת ואין אפשרות — אני קוראת לכולם צאו לרחובות. רק כך נוכל להפיל את הממשלה ולבנות מחדש", אמרה אלהרר. ח"כ כסיף דיבר "נגד ההפיכה המשטרית הפשיסטית, נגד הפקרת החטופים ונגד הטבח בעזה". "זכרו: אין דמוקרטיה עם כיבוש!", הדגיש.
כמו כן, ראשי סיעות האופוזיציה פרסמו הודעה משותפת שבה הודיעו כי יפעלו בשיתוף פעולה מלא מצד כל חברי הכנסת באופוזיציה כולל סיעות חד"ש-תע"ל ורע"מ, כדי "להילחם בנחישות בחקיקת ההפיכה המשפטית שמובילה הקואליציה". ראשי הסיעות הוסיפו כי "הממשלה הזו חותרת תחת יסודות הדמוקרטיה – והאופוזיציה כולה תעמוד כחומה בצורה מולה, עד לבלימת כל ניסיון להפוך את ישראל לדיקטטורה".
סרטון – דברי ח"כ כסיף במחאת האופוזיציה ליד משכן הכנסת:
https://www.facebook.com/ofercass/videos/1642370130488592
עוד בנושא: https://zoha.org.il/136282
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il