הרעבה היא פשע מלחמה: ממשלת נתניהו עצרה את הסיוע ההומניטרי לעזה ומאיימת בחידוש המלחמה

משרד הבריאות הפלסטיני הודיע כי ארבעה בני אדם נהרגו וחמישה נפצעו מאז הבוקר בתקיפות ישראליות ברצועה

בניסיונו לטרפד את עסקת החטופים ובפתחו של חג הרמדאן, ראש הממשלה בנימין נתניהו, החליט כי החל מהבוקר (ראשון) תיפסק כל הכנסת סיוע, סחורות ואספקת מזון לרצועת עזה. דובר ראש הממשלה עומר דוסטרי צייץ "אף משאית לא נכנסה הבוקר לעזה, וגם לא תיכנס בשלב זה. שיירות משאיות הסחורות שנראות כעת בדרכן לעזה מגיעות למעבר רק כדי לגלות שהוא סגור ושאין כניסה".

בתוך כך, משרד הבריאות הפלסטיני הודיע כי ארבעה בני אדם נהרגו וחמישה נפצעו מאז שעות הבוקר בתקיפות ישראליות ברחבי הרצועה. על פי דיווחים בסוכנות הידיעות וואפא, שני בני אדם נהרגו בתקיפת כטב"ם בבית חאנון שבצפון הרצועה, אישה נוספת נהרגה בתקיפת כטב"ם בעיירה עבסאן אל-כבירה, מזרחית לחאן יונס בדרום הרצועה, ואדם נוסף נהרג מירי צה"ל במרכז העיר רפיח בדרום.

ח"כ עופר כסיף (חד"ש) תקף הבוקר את החלטת ממשלת הימין: "במילים פשוטות, ישראל מפרה את ההסכם ומענישה לא רק את הפלסטינים המכבדים את ההסכם, אלא גם את החטופים המופקרים למותם בשבי אכזרי". לדבריו "עצירת הסיוע ההומניטרי (הרעבה ומניעת טיפול רפואי) היא פשע מלחמה. נתניהו וכנופייתו מעדיפים לנקום, להרעיב ולהרוג במקום לשחרר, לשקם ולהציל חיים". "למען החיים והעתיד של כולנו – תסולק ממשלת הדמים!", הדגיש. ח"כ איימן עודה (חד"ש) הוסיף "ממשלת המוות והדמים אומרת באופן ברור וחד-משמעי: המלחמה תימשך לנצח, עוד חפים מפשע ישלמו את המחיר, ועוד משפחות ימשיכו לחכות ליקיריהן. זה לא יביא יותר ביטחון – אלא להפך. אחרי 17 חודשים של מלחמה אכזרית ואיומה, ברור לכולם שאין פתרון צבאי לבעיה מדינית".

גם קרובי החוטפים תקפו את ההחלטה. עינב צנגאוקר, אמו של מתן, מסרה בעקבות איומיו של נתניהו לחידוש המלחמה כי "סמוטריץ' איים שבלי חידוש המלחמה הוא יפיל את הממשלה וסמוטריץ' קיבל את מבוקשו. נתניהו החליט להפר את ההסכם ולגרור אותנו למלחמה חסרת תוחלת, בניגוד גמור לאינטרס הישראלי ורצון העם. נתניהו מקריב את מתן שלי ואת שאר החטופים על מזבח ההישרדות הפוליטית שלו. הוא קובר אותם במנהרות המוות עבור קומץ משיחי הזוי ומנותק. במקום לעמוד בהסכם ולהיכנס עוד ביום השישה עשר למשא ומתן על כולם בפעימה אחת, נתניהו גרר רגליים, לא עמד בהתחייבויות, ועשה הכל כדי לפוצץ את ההסכם, בדיוק כמו שהבטיח לסמוטריץ'. שוב הוכח שחיי הממשלה של נתניהו חשובים לו יותר מחייהם של אזרחים וחיילים שהופקרו במשמרת שלו ועוברים שואה בשבי".

רובי, אביו של החייל איתי חן שגופתו מוחזקת בידי חמאס ברצועה, סבור כי בניגוד לטענות ראש הממשלה ישראל לא מילאה את חלקה בהסכם מול חמאס. "ישראל הייתה אמורה להתחיל לנהל משא ומתן על שלב ב' של העסקה כבר ביום ה-16 לשלב א', וזה עוד לא קרה. כל עוד ישראל לא מוכנה לדון על סיום המלחמה, אזרחי ישראל לא יראו את החטוף האחרון", אמר לעיתון "הארץ". יצוין שהערב בשעה 19:00 תתקיים הפגנה בכותרת "מתנגדים להרעבה – ההרעבה היא פשע מלחמה" בפינת הרחובות קלפן בגין בתל-אביב.

רמדאן בעיר עזה בצל ההריסות (צילום: אקטיבסטילס)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן