ארגון שורדי הירושימה זכה בנובל לשלום: 'המצב בעזה – כמו ביפן לפני 80 שנה'
מטרות הארגון כוללות תמיכה בנפגעים, וקידום מאבק עולמי לפירוז גרעיני ולמניעת שימוש בנשק גרעיני בעתיד
פרס נובל לשלום לשנת 2024 יוענק לארגון היפני שפועל לפירוק העולם מנשק גרעיני – כך הודיע אתמול (שישי) יו"ר ועדת נובל הנורווגית ורגן ואטנה פרידנס. הארגון הוא הפדרציה היפנית של נפגעי פצצות האטום. שהוקמה בשנת 1956. מדובר בארגון מרכזי המאגד את שורדי פצצות האטום שהוטלו על הירושימה ונגסאקי בסוף מלחמת העולם השנייה. חברי הארגון נחשפו לפצצות האטום והצליחו לשרוד את ההשלכות ההרסניות של הפיצוצים, בין אם זה דרך פציעות, חשיפה לקרינה או נזק אחר שנגרם עקב ההפצצה.
טומיוקו מימקי, נציג הארגון, אמר במסיבת עיתונאים לאחר הזכייה כי הענקת הפרס תיתן כוח למאבק למען שלום נצחי. "צריך לבטל לחלוטין את הנשק הגרעיני", הוסיף. מימקי מתח ביקורת קשה על ההפצצות הישראליות על רצועת עזה והדגיש "המצב בעזה כעת, כמו ביפן לפני 80 שנה".
מטרות הארגון כוללות תמיכה בנפגעים, מאבק למען הכרה בזכויותיהם, קידום השגת פיצויים נאותים מהמדינה, וקידום מאבק עולמי לפירוז גרעיני ולמניעת שימוש נוסף בנשק גרעיני בעתיד. בנימוקי ועדת הפרס נכתב כי הפרס הוענק לארגון בשל מאמציו בתחומים אלה ובשל השימוש הייחודי שהוא עושה בעדויות בכדי להבהיר את הסכנות הכרוכות בשימוש בנשק גרעיני. "הארגון מסייע לנו לתאר דברים שלא ניתן לתארם ולהבין באופן כלשהו את הסבל והכאב הבלתי ניתנים לתפיסה שנובעים משימוש בנשק אטומי", נכתב בהחלטת הוועדה.
ועוד נכתב בדברי ועדת הפרס כי בשנים האחרונות נראה כי הטאבו שנוצר סביב השימוש בנשק אטומי מתחיל להתערער. "המעצמות הגרעיניות מחדשות ומשדרגות את מלאי הנשקים שלהם, מדינות חדשות פועלות להשגת יכולות גרעיניות, ואחרות מאיימות להשתמש בנשק גרעיני בלחימה". לפיכך, נכתב, עבודתו של ארגון המדגיש את החשיבות שבפירוז העולם מנשק גרעיני חשובה במיוחד בתקופה זו, שכן היא מסייעת לשמר את הטאבו סביב השימוש בנשק גרעיני.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il