ביוזמת שותפות השלום בנגב: לראשונה בבאר שבע הפגינו יהודים וערבים נגד המלחמה
ח"כ תומא-סלימאן "למרות כל ניסיונות הביטול, האיומים וההסתה, זו חובתנו להשמיע את קול השלום והצדק"
הפגנה ראשונה יהודית-ערבית נגד המלחמה ברצועת עזה נערכה אמש (שלישי) בבאר שבע. ההפגנה התקיימה בשדרות רגר בקרבת האוניברסיטה בדרישה להפסקת המלחמה בעזה ולשחרור החטופים תחת הכותרת "אחדות השלום תביא ביטחון". בין הדוברים באירוע ח"כ לשעבר טלב א-סאנע, עטייה אלאעסם, יו"ר מועצת הכפרים הבלתי מוכרים, ח"כ יוסף עטאונה (חד"ש), לאה שקדיאל מקול רבני לזכויות אדם, אביבית שוורץ מקיבוץ בארי ועוד.
פרט לעטאונה גם חברי הכנסת איימן עודה ועאידה תומא-סלימאן לקחו חלק במחאה יחד עם מזכיר חד"ש אמג'ד שביטה. המפגינים נשאו כרזות עליהן נכתב: "מתנגדים לכיבוש", הנגב בעד שלום ושוויון", די למלחמה", די להרג אזרחים", "לקבל את העסקה, לעצור את המלחמה", "הגיע הזמן, כולם תמורת כולם" ו"לצאת מעזה. פעילי חד"ש ומק"י נשאו גם דגלים אדומים.
ח"כ עטאונה אמר למכנסים: "לנתניהו נחטפו המנדטים בשביעי לאוקטובר, ומאז הוא עסוק אך ורק בניסיון להחזיר אותם. לשם כך הוא מוכן להקריב את כולנו, פלסטינים וישראלים, כולל החטופות והחטופים, הכל רק בשביל לשמור על ממשלת הביזיון שלו, הממשלה הכי קיצונית והכי גזענית בתולדות המדינה".
קומץ אנשי ימין, בהם ח"כ אלמוג כהן (עוצמה יהודית) ניסו להפריע למפגינים, אך לא הצליחו לשבש את האירוע. "חבורה של תומכי טרור", קרא ח"כ כהן למפגינים והוסיף "אני כאן ביחד עם האזרחים הטובים, השוטרים, סגן ראש העיר, כדי לומר להם – אנחנו מגבים אתכם. תשברו להם את העצמות".
מוקדם יותר ובעקבות איומי הימין הקיצוני "לפוצץ" את המחאה, משותפות השלום בנגב שעמדה מאחורי המחאה, נמסר: "דברי ההסתה המסוכנים של סגן ראש עיריית באר שבע נגדנו, יהודים וערבים, והשתיקה של ראש העיר רוביק דנילוביץ', רק מחזקים את הצורך בהפגנה. קריאות לשלום ושוויון צריכות לזכות בתמיכה, לא בהאשמות מופרכות כמו 'בוגדי מדינת ישראל' ו'תומכי טרור'. סגן ראש העיר שמעון טובול ודנילוביץ' הוכיחו שאינם ראויים להיות אנשי ציבור במדינה דמוקרטית. אנו קוראות וקוראים לכל הציבור בנגב להצטרף להפגנה למען המטרות הבאות: סיום המלחמה, השבת החטופים, חתירה להסדר מדיני, עצירת ההריסות בנגב והכרה בכל הכפרים הערבים-בדואים. כן לשלום!".
ח"כ תומא-סלימאן מסרה בתום ההפגנה "למרות כל ניסיונות הביטול, האיומים וההסתה הבלתי פוסקת, עמדנו היום בראש מורם – יהודים וערבים – בבאר שבע, בקריאה ברורה לסיום המלחמה ולהחזרת כל החטופים. זו חובתנו המוסרית והאנושית להמשיך להשמיע את קול השלום והצדק, ולא ניתן לאיומים להשתיק אותנו". שביטה הוסיף "למרות האיומים הפגנו בבאר שבע והימין השתולל מהקריאה של שותפות השלום להפסיק את המלחמה. אחרי שהתפזרנו, בריוני הימין המזוינים השתוללו ברחובות ורק בנס לא שמעו את הפשיסט הזה מתיר את דמי. ממש בנס חזרתי הביתה בשלום. זה מפחיד – אך אין לי את הפריבילגיה לשתוק!".
חד"ש ציינה כי "מסע ההסתה של הימין הקיצוני, שהתחברו אליו גורמים בעיריית באר שבע ובמשטרה, רק מוכיח עד כמה ההפגנה הזו חשובה ובעיקר בבאר שבע, בירת הנגב, המשלמת בצד הישראלי את המחיר הכבד ביותר של המלחמה הזו נמשיך לצעוד, ערבים ויהודים ביחד, עד הפסקת המלחמה, עסקה להחזרת החטופים והכרה בזכויות העם הפלסטיני. רק שלום צודק וכולל יביא ביטחון לישראלים ולפלסטינים בארץ הזו", הדגישה חד"ש – "אין קריאה לגיטימית יותר, מאשר הקריאה להפסיק את המלחמה לאלתר".
עוד בנושא: https://zoha.org.il/132080/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il