הקומוניסטים באיראן על הנשיא החדש: פזשקיאן הוא נציגה של הרודנות הקנאית

פזשקיאן, רופא בן 69 המוגדר "רפורמיסט", גבר על סעיד ג'לילי השמרן בבחירות לנשיאות איראן

מפלגת תודא הקומוניסטית האיראנית תקפה אתמול (שבת) את הנשיא הנבחר מסעוד פזשקיאן עם פרסום תוצאות הבחירות הרשמיות. פזשקיאן, רופא בן 69 המוגדר "רפורמיסט", גבר על סעיד ג'לילי השמרן ולדברי הקומוניסטים האיראנים שבמחתרת "ההתמודדות בין שני המועמדים היא לא יותר מקרקס תקשורתי בניצוחה של הרודנות הקנאית השולטת בארצנו".

מקורות רשמיים מסרו בתום ספירת 30 מיליון הקולות שהוטלו במסגרת הסבב השני של הבחירות הנשיאותיות, שפזשקיאן זכה ב-53.6% מההצבעות בעוד שג'לילי זכה ב-44.3%. על-פי הטלוויזיה האיראנית, שיעור ההצבעה בבחירות עמד על 49.8%. אך הקומוניסטים, שיחד עם כוחות אופוזיציה אחרים קראו להחרים את הבחירות, טוענים כי מספרים אלה אינו מייצגים את מספר המצביעים "שהיה נמוך בהרבה".

בנאום הזכייה שלו, פזשקיאן אמר: "נושיט יד של חברות לכולם. כולנו אנשי הארץ הזו ואנחנו צריכים לרתום את המאמצים של כולם כדי לקדם את המדינה שלנו". אך לדברי הקומוניסטים "אין ביכולתו לבצע אף אחת השינויים הדמוקרטיים הנחוצים כדי להוציא את איראן מהמשבר. הוא אף אינו יכול לשחרר את אלפי האסירים והעצירים הפוליטיים ולהפסיק את האלימות הממוסדת נגד נשים שהיו לשגרה תחת משטר הקנאים".

נשיא איראן הנבחר מסעוד פזשקיאן (צילום: סוכנות הידיעות האיראנית הרשמית)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן