סיעת חד"ש-תע"ל על התקציב החדש: משרת את המלחמה הנפשעת ואת הכיבוש
ח"כ תומא-סלימאן מסרה: "זה לא עניין כלכלי וחברתי בלבד, זו הצהרה פוליטית נקמנית וגזענית"
הממשלה אישרה אתמול (שני) את תקציב המדינה הניאו-ליברלי לשנת 2024 שהגיש שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. במהלך הישיבה המרתונית נסגרו רוב הפערים והמחלוקות לגבי הקיצוצים במשרדי החינוך, הבריאות והביטחון הלאומי. השר לביטחון לאומי בן גביר, שאיים להצביע נגד התקציב בדרישה להגדיל את תקציב המשטרה תמך בתקציב בהצבעה. שרי המחנה הממלכתי הצביעו נגד.
ח"כ יוסף עטאונה (חד"ש) הגיב על אישור התקציב ומסר "ממשלת העליונות היהודית מתקצבת את המלחמה על חשבון האזרח הערבי באמצעות קיצוצים בתקציב המיועד לחברה הערבית, שבין היתר מיועד למאבק בפשיעה ובארגוני הפשע"." השנה שעברה הייתה השנה המדממת ביותר עבור החברה הערבית, שנרצחו בה 244 אדם. ורק מתחילת השנה נרצחו שישה אזרחים ערבים ותגובת הממשלה היא קיצוץ בתקציב. הקיצוצים בתקציב שנת 2024 יהוו פגיעה חסרת תקדים באזרחים הערבים ובשכבות החלשות והמוחלשות בכלל", הדגיש.
לדברי ח"כ עאידה תומא-סלימאן (חד"ש) הקיצוץ בתקציבים עבור החברה הערבית "זה לא עניין כלכלי וחברתי בלבד, זו הצהרה פוליטית על סדרי עדיפויות מעוותים, נקמניים וגזעניים. ממשלת הדמים וההתנחלויות רוצה שנשלם כפליים על מלחמה שאנו מתנגדים לה ונממן מהזכויות שלנו את המשרדים המעמיקים מדיניות עליונות יהודית וכיבוש אדמה וטיהור אתני. תקציב קיצוצים בשירות האינטרסים של נתניהו".
יצוין שסיעת חד"ש-תע"ל התכנסה אתמול בכנסת והביעה התנגדות להצעת התקציב של הממשלה, "שמשרת את האינטרסים הפוליטיים והמגזריים של ממשלת הימין. התקציב מתעלם מהצרכים והאינטרסים האמיתיים של כלל אזרחי המדינה ובפרט האזרחים הערבים, בכך הוא מממש את האג׳נדה הגזענית של השר סמוטריץ׳".
"התקציב זה גדוש בקיצוצים נרחבים בתחומי החינוך, הבריאות, הדיור והתעסוקה – והוא יוביל להעמקת הפערים ולפגיעה בשכבות המוחלשות והציבור הערבי בפרט. התקציב מקצץ במשאבי הרשויות המקומיות כולן והערביות בפרט, בהתעלם מהעובדה שמרבית הרשויות הערביות סובלות מגירעון. קיצוצים אלה יפגעו אנושות בשירותים הניתנים לאזרחים".
"תקציב זה משרת את סדר היום של ממשלת הימין ואת צורכי המלחמה הנפשעת. הוא יפעל להעמיק את הכיבוש וההתנחלויות, במטרה לבצר את ממשלתו של נתניהו הנאשם בפלילים. אישור קיצוצים אלה יפגעו בחברה הערבית ובשכבות המוחלשות כולן – בייחוד בתחומי החינוך והדיור; וסיעת חד"ש-תע"ל תיאבק בכל עוצמתה נגד התקציב המוצע", נמסר.
ב"יוזמות אברהם" התריעו אתמול שהקיצוצים בתוכניות החומש לחברה הערבית לצמצום פערים חברתיים-כלכליים ובתוכנית למיגור הפשיעה "עלולים להחזיר אותנו שנים אחורה, בייחוד לאור הפשיעה הגואה שגבתה את חייהם של 244 קורבנות בשנת 2023. התהליכים החיוביים שהתרחשו בעשור האחרון – בשילוב האוכלוסייה הערבית בשוק התעסוקה, בעליית הזכאות לבגרות, בשילוב במוסדות האקדמיה ובמערכת הבריאות – כולם בסכנת נסיגה משמעותית וממשית".
במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו הבהירו המנכ"לים השותפים בארגון "יוזמות אברהם", ד"ר ת'אבת אבו ראס ואמנון בארי-סוליציאנו, כי מדובר בקיצוץ לא מידתי, שמגיע בתזמון מסוכן ועלולות להיות לו השלכות קשות על החברה הערבית והחברה הישראלית כולה: "הקיצוצים בתקציבי החברה הערבית גדולים בצורה חסרת פרופורציה, ובאים בתקופה שהיא ממילא מצב חירום בחברה הערבית, לנוכח הזנחה ותת-פיתוח ארוכי שנים, ובייחוד לנוכח הפשיעה הגואה שגבתה את חייהם של 244 אזרחים ותושבים בשנת 2023".
לדבריהם בנוסף "לקיצוצים קשים אלה, בתקציבים הנחוצים כאוויר לנשימה, מוצע גם לעצור את התקציבים לתגבור הרשויות הערביות בסך 200 מיליון שקל לשנה ולכך מתווסף קיצוץ בתקני כוח אדם במשטרת ישראל, על סך 430 מיליון שקל".
עוד בנושא: https://zoha.org.il/126773
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il