fbpx

8,525 פלסטינים נהרגו מהפצצות צה”ל ברצועה: דורשים הפסקת אש הומניטרית מיד

הנציב הכללי של אונר"א האשים את ישראל ב"ענישה קולקטיבית" של פלסטינים ועקירה כפויה של אזרחים

הנציב הכללי של סוכנות האו”ם לפליטים הפלסטינים (אונר”א) פיליפ לאזאריני דרש אמש (שני) “הפסקת אש הומניטרית מיידית הפכה לעניין של חיים ומוות עבור מיליונים”. עוד הוא האשים את ישראל ב”ענישה קולקטיבית” של פלסטינים ועקירה כפויה של אזרחים. לאזאריני, אמר את הדברים בישיבת חירום של מועצת הביטחון של האו”ם בניו יורק. יצוין שממשרד האו”ם לתיאום עניינים הומניטריים נמסר היום שלפי משרד הבריאות בעזה 8,525 בני אדם נהרגו ברצועה מתחילת המלחמה ב-7 באוקטובר, בהם 3,542 ילדים ו-2,187 נשים.

דוברים רבים בישיבת מועצת הביטחון גינו את המתקפה של חמאס על ישראל וקראו לשחרור החטופים, אך גם הדגישו כי ישראל מחויבת על פי המשפט ההומניטרי הבינלאומי להגן על הפלסטינים ברצועה. בין היתר, שגרירת ארה”ב, לינדה תומס-גרינפילד, חזרה על קריאתו של הנשיא ג’ו ביידן לאפשר הפוגות הומניטריות כדי לחלץ בני ערובה, להכניס סיוע הומניטרי ולהבטיח מעבר בטוח לאזרחים. היא אמרה שביידן חזר ואמר לראש הממשלה בנימין נתניהו ביום ראשון כי “בעוד שלישראל יש את הזכות והאחריות להגן על אזרחיה מפני טרור, עליה לעשות זאת באופן התואם את המשפט ההומניטרי הבינלאומי”.

בתוך כך, נורבגיה  האשימה היום את ישראל בהפרה של המשפט הבינלאומי עם הפצצותיה ברצועת עזה ששיטחו שכונות והרגו אלפי פלסטינים – כך מסר שר החוץ הנורווגי אספן בארת איידה בראיון לסוכנות הידיעות רויטרס.

איידה אמר שאף שאוסלו תומכת בזכות ישראל להגן על עצמה, יש לציית למשפט ההומניטרי. לדבריו יש להבחין בין לוחמים לבין אזרחים ולהבטיח שהתקפות צבאיות יהיו מידתיות כדי למנוע פגיעה מופרזת באזרחים ובתשתיות אזרחיות. “אנחנו מאמינים שהיו מקרים שבהם לא כיבדו באופן מלא את המידתיות ואת ההבחנה הללו”, אמר שר החוץ הנורבגי.

“מה שאנחנו רואים בעזה זה מצב הומניטרי נורא”, אמר איידה, מראשי מפלגת העבודה הנורבגית, בהתייחסו לניתוק תושבים ברצועה ממים, חשמל ואספקה רפואית במשך חודשים של הפצצות ישראליות. הוא סיפר שראה צילומי לוויין של אזורים שלמים שהופצצו ברצועה, של בתים של אלפי תושבים שנהרסו ושל מתקני רפואה שהותקפו, ואמר שמדובר בבירור בדבר “בעייתי” מנקודת המבט של המשפט ההומניטרי הבינלאומי. “זה לא חשוב רק מנקודת מבט משפטית, זה חשוב משום שיגיע הזמן שבו נצטרך למצוא פתרונות פוליטיים”, אמר איידה. “אנחנו חייבים לחזור לסוגיית המפתח – מה לעשות עם הסכסוך הישראלי-פלסטיני”. שר החוץ הנורווגי הדגיש שפתרון שתי המדינות, כפי שהוזכר בהסכמי אוסלו, הוא הפתרון היחיד.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/124987

קורבנות ההפצצות נקברים הבוקר בקרבי אחים בדרום רצועת עזה (צילום: וואפא)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן