fbpx

34 עובדי החקלאות תאילנדים נרצחו בידי החמאס, כעת לוחצים על השורדים לשוב לעבודה

ההדרה שבשגרה היא גם מנת חלקם של העובדים הזרים בעת חירום ומצוקה

34 עובדי חקלאות מתאילנד נרצחו בהתקפת החמאס הרצחנית ב-7 באוקטובר ועל פי גורמים רשמיים 18 מהחטופים, ו-45 נעדרים הם בעלי דרכון תאילנדי. לאחר המתקפה פעילי העמותה רופאים לזכויות אדם ערכו ביקור בקרב העובדים ששרדו – בהאנגרים, בחניונים ובאולמות הספורט אליהם פונו, וגילו כי “ההדרה שבשגרה הייתה מנת חלקם גם בעת חירום ומצוקה, וכי שוב, כמו בתחומים אחרים, הייתה זו דווקא החברה האזרחית, מתנדבים ומעסיקים שניסו להשלים את החסר”.

“נדהמנו לגלות שרק ימים ספורים לאחר שחולצו, הופעל עליהם לחץ כבד לחזור לעבודה, בין השאר תוך איום שלא לשחרר את דרכונם או להלין שכרם. לעתים נדרשו לשוב לעבודה ביישובי עוטף עזה, בקרבת שדות הקטל מהם הצליחו להימלט”, סיפרו.

“למרבה החלחלה, גישתה של המדינה נחשפה בפנינו כשהשתתפנו השבוע בישיבה משותפת של ועדות הכלכלה וועדת עובדים זרים בכנסת, בה כינו אותם “אמצעי ייצור”, והאשימו את מי שבחרו לחזור לארצם ב”נטישה”. זאת בעוד התייחסו אל זכויות העובדים כמעשה צדקה, ולא כחובה בסיסית, מוסרית ומשפטית. ברורה לכל חובת המדינה לסייע לחקלאות ולחקלאים בישראל בעת משבר זה, ושבצדק ניתנה להם במה בדיוני הוועדה, ואולם מטריד שחברי הוועדה לא טרחו לתת במה גם לקולם של מי שבזכות עבודתם ניתן בכלל לקיים חקלאות זו. העובדים התאילנדים לא הוזמנו לדיון, וקולם לא נשמע. לנציגי המדינה נוח לשכוח ולהשכיח שהעובדים הם בני אדם, ולא אמצעי ייצור”, הדגישו.

לנציגי המדינה בדיון בכנסת לא ציינו התארגנויות החברה האזרחית, שהחזיקו את המענים החיוניים וממשיכים לעשות כך. כן עשו זאת פעילי בעמותת קו לעובד, פעילי סיוע לעובדי חקלאות, חקלאים רבים ושותפים נוספים, שעבדו לילות כימים בחילוץ ופינוי, בהסעות, אספקת מזון, ביגוד, חיבור לטיפול רפואי וסיוע נפשי.

יצוין שלפני כעשרה ימים, פנה גדעון סער, שר בלי תיק בממשלת הימין המורחבת, לשר האוצר בצלאל סמוטריץ’ בדרישה לשלול את הפיצויים מעובדי החקלאות “המתפרטים או עוזבים את הארץ בשעת מלחמה כי לאור המצב יש נטישה של עובדים זרים מאזורי חקלאות”. לדברי סער “עורכי דין מאגדים את העובדים הזרים לתביעות נגד חקלאים”. יצוין שהחקלאים שבים למולדתם על פי בקשת השלטונות שם. כ-30 אלף עובדים תאילנדים העוסקו בעובדות חקלאיות בישראל עד לתחילת המלחמה, מהם כ-6,000 עבדו בישובים שבעוטף עזה. אלפים מהם פונו מהאזור בעזרת ארגון המחאה “אחים לנשק” ומתמודדים עם חוויית המלחמה, רחוקים מהבית ומהמשפחה. כעת, העובדים בצפון הארץ נחשפים לסכנות דומות ושניים מהם כבר נפצעו מירי החיזבאללה.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/124791

 

פועלי חלקאות תאילנדים שנשבו בידי החמאס ב-7 באוקטובר (צילום שהופץ על ידי החמאס)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן