fbpx

יום הקשיש הבינלאומי: דורשים להצמיד את קצבאות הזקנה לשכר המינימום

הצמדת הקצבאות לשכר המינימום כרוכה בהגדלה זניחה בתקציב המדינה, ותהיה תוספת משמעותית לגמלאים בארץ

הארגונים “נכה, לא חצי בן אדם” ו”ותק” קיימו אתמול (ראשון) משמרת מחאה מול קריית הממשלה בצומת הרחובות קפלן-בגין בתל אביב לרגל יום האזרח הוותיק הבינלאומי.  הארגונים דורשים להצמיד את קצבאות הזקנה לשכר המינימום, ולהחזיר לראש סדר העדיפויות הלאומי את בריאותם, כלכלתם ורווחתם של האזרחים הוותיקים.

“ברור לכל שמצב זה אינו מתקבל על הדעת וחייבים לשנותו מידית, כבר בתקציב המדינה הקרוב”, מסרו הארגונים. “אנו דורשים שקצבת האזרח הוותיק תהיה שווה לערכה אל מול שכר המינימום ערב שינוי הצמדתה”. גם ח”כ עופר כסיף (חד”ש) התייחס אף הוא ליום הקשיש וצייץ “קשישים בישראל חיים במצב מחפיר, רבים בעוני, במצוקה ובבדידות, תולדה של הרס מערכות הבריאות והרווחה בידי ממשלות ההון הגדול”.

על פי הנתונים שמסרו, לפני שני עשורים במסגרת המדיניות הניאו-ליברלית של ממשלות הימין שונה מנגנון הצמדת הקצבאות. קצבת האזרח הוותיק הוצמדה למדד המחירים לצרכן במקום לשכר הממוצע במשק. מאז, המדד קפא, ואיתו גם הקצבה שעומדת היום על סכום בסיסי של 1,680 שקלים ליחיד עד גיל 80 ו- 1,775 שקלים לאדם מעל גיל 80 שהם כ-1,000 שקלים מתחת לקו העוני.

גם בהסתדרות הגמלאים, הגוף היציג של גמלאי ישראל, קראו לממשלה ולכנסת להצמיד מיידית את הקצבאות לשכר הממוצע או המדד הגבוה שבהם. “בשנים האחרונות השכר הממוצע גבוה משמעותית מהמדד. ההצמדה אליו כרוכה בהגדלה זניחה ביחס לתקציב המדינה ובתוספת משמעותית למיליון ורבע גמלאי ישראל. במקביל יש לפעול להעלאת הקצבאות שהן הנמוכות ביותר מכל המדינות המפותחות. הסתדרות הגמלאים גם מתנגדת לפגיעה בביטוח הסיעודי שהגמלאים משלמים דרך קופות החולים “, נמסר.

יצוין שאתמול התאגדו מספר גופים שפועלים בתחום הזקנה בישראל להקמת “קואליציית הארגונים להזדקנות בריאה”, שתפעל לקדם מדיניות להתמודדות עם הזדקנות האוכלוסייה, יחד עם גופי הממשל ושותפים נוספים. הקואליציה מורכבת מגופים בולטים בתחום הזקנה: הסתדרות הגמלאים, קדם – האיגוד לקידום קהילות דיור למבוגרים, האגודה לזכויות החולה, האגודה הישראלית לגרונטולוגיה ועמותת אביב לניצולי שואה.

 

דורשים להצמיד את קצבאות הזקנה לשכר המינימום: מפגינים אתמול מול קריית הממשלה בתל-אביב (צילום: נכה, לא חצי בן אדם)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן