כוכבים בהוליווד תרמו 15 מיליון דולר לקרן השביתה של איגוד שחקני ארה”ב
השביתה, הראשונה זה יותר מ-60 שנה, פרצה על רקע דרישת השחקנים לחידוש הסכם קיבוצי בענף

קבוצה של שחקנים בהוליווד תרמה 15 מיליון דולר לקרן השביתה של איגוד השחקנים הושבת זה כשלושה שבועות. בין השחקנים המובילים נמצאים מריל סטריפ, ליאונרדו דיקפריו, ג’ורג’ קלוני, בן אפלק, ג’ניפר לופז, אופרה ווינפרי, מאט דיימון, יו ג’קמן, ניקול קידמן וג’וליה רוברטס – שתרמו כל אחד כמיליון דולר לקרן השביתה ומשאבים נועדו לסייע לשחקנים באיגוד המתמודדים עם קשיים כלכליים כתוצאה מהשביתה המתמשכת. “בשביתה זו, אני בת מזל שיש לי את האפשרות לתמוך באלו שמתקשים להתמודד ולהחזיק”, מסרה סטריפ בהצהרה לתקשורת. “אנחנו ניצבים בכוח יחד נגד התאגידים הכוחניים שמוכנים אפילו לרוקן את התעשייה מאנושיות, כבוד אנושי ואפילו מאנשים”.
השביתה, הראשונה זה יותר מ-60 שנה, פרצה על רקע דרישת השחקנים לחידוש הסכם קיבוצי בענף והיא נערכת במקביל שביתת התסריטאים בהוליווד שנמשכת יותר מחודשיים. בין היתר, דורש איגוד השחקנים עליית שכר כללית של 11% בשנה הראשונה להסכם על מנת לפצות על האינפלציה הגבוהה, לצד עליית שכר של 4% בשנה השנייה ו-4% נוספות בשנה השלישית. בהתאחדות מפיקי הקולנוע והטלוויזיה הסכימו רק לעליית שכר בת 5% בשנה הראשונה, 4% בשנה השנייה ו-3.5% בשנה השלישית. בנוסף, דחתה ההתאחדות את דרישות השחקנים לחלוקה בהכנסות מתוכניות סטרימינג.
בעת הכרזת השביתה אמרה נשיאת האיגוד השחקנית פראן דרשר: “כשמעביד הופך את וול סטריט ותאוות בצע לעדיפות עליונה ושוכח מי התורמים האמיתיים למערך שהוא מנהל – יש לנו בעיה. ואנחנו מרגישים שזה רגע משמעותי. באתי במחשבה כנה ואמיתית שנצליח להימנע משביתה. חברי הנהגת האיגוד הצבענו פה אחד לפתוח בשביתה”. יצוין שהאיגוד מייצג כ-160 אלף שחקנים ברחבי ארה”ב ובמשאל שנערך בקרב חברי האיגוד יותר מ-91% תמכו בשביתה. עם תחילת השביתה האיגוד מארגן הפגנות ומחאות בעריה הגדולות של ארה”ב.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/122634עוד על השביתה באתר איגוד השחקנים (באנגלית): https://www.sagaftrastrike.org
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il