fbpx

זוכים בתמיכת ארגוני הסביבה: מאות ערבים-דרוזים הפגינו בגולן נגד הצבת טורבינות רוח

שוטרי משמר הגבול תקפו את המפגינים עם אמצעים לפיזור הפגנות, וכמה מהם פונו למרפאות לקבלת טיפול רפואי

מאות ערבים-דרוזים הפגינו היום (שלישי) ברמת הגולן שתחת כיבוש ישראלי נגד הצבת טורבינות רוח בשטחים חקלאיים שבבעלותם. שוטרי משמר הגבול שהגיעו לאבטח העבודות להקמת הטורבינות ליד היישובים מג’דל שמס ומסדה בגולן תקפו את המפגינים עם אמצעים לפיזור הפגנות וארגון זכויות אדם המקומי “אל-מרסאד” דיווח שמספר פצועים פונו למרפאות לצורך קבלת טיפול רפואי.

 

יצוין שהתושבים נאבקים זה שנים נגד הצבת הטורבינות וזוכים לתמיכתם של ארגוני הסביבה בישראל. בדצמבר 2020 עשרה מפגינים וארבעה שוטרים נפצעו בעימותים שפרצו בצפון רמת הגולן בעקבות התנגדותם של מאות תושבים לעבודות להקמת הטורבינות. המשטרה אז ירתה כדורי גומי וגז מדמיע לעבר המפגינים והחקלאים בשדות, ונעצרו שמונה בני אדם.

 

עד כה אושרו הקמתן של 79 טורבינות רוח בשטחי המועצה האזורית גולן ו-37 טורבינות בשטחי הרשויות הדרוזיות שבצפון הרמה. המיזמים גררו סדרה של מאבקים ציבוריים בצפון נגד הקמת טורבינות הרוח הגדולות. המיזם המדובר הוא של חברת אנרג’יקס, ובמסגרתו מתוכננת הקמת 31 טורבינות רוח במורדות החרמון, סמוך לגבול עם סוריה. גובה כל טורבינה עתידית יהיה כ-200 מטר ואורך כנפיהן כ-120 מטראנרג’יקס מצויה בשליטה של חברת אלוני חץ אחת מקבוצות הנדל”ן הגדולות בישראל. לחברה מערכות לייצור חשמל מאנרגיה סולארית וטורבינות רוח בישראל, פולין וארצות הברית.

 

ב-2020 האומות המאוחדות פרסם את רשימת 112 התאגידים הפועלים בהתנחלויות בשטחים הערבים הכבושים, הגדה המערבית, ירושלים המזרחית ורמת הגולן. גם אנרג’יקס מופיעה ברשימה בגלל “השימוש של משאבי טבע, בהם מים ואדמה, להפקת רווחים”. כעבור שנה קרן הפנסיה הגדולה בנורבגיה הודיעה על משיכת השקעותיה בחברה הישראלית בגלל חלקה בכיבוש.

דו”ח של ארגון “אל-מרסאד” על המאבק בטורבינות (באנגלית)

עוד בנושא

שוטרי משמר הגבול נגד תושבים ערבים-דרוזים המתנגדים להצבת טורבינות רוח, דצמבר 2020 (צילום: אל-מרסאד)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן