פסטיבל ‘תיאטרונטו’ נפתח ביפו והפך לאירוע מחאה נגד ההפיכה המשטרית של הימין
האמנים התייחסו למחאה ההמונית נגד ממשחלת הימין וקיימו מספר מיצגי מחאה

פסטיבל “תיאטרונטו” ה-32 להצגות יחיד נפתח אתמול (שבת) בתיאטרון יפו בסיסמא “מחאנטו – גם פותחים וגם מוחים”. את הפסטיבל ייסד יעקב אגמון המנוח והוא מנוהל כעת על ידי השחקנית גילה אלמגור אגמון. כאמור, אירוע הפתיחה של הפסטיבל הפך לאירוע מחאה נגד ההפיכה המשטרית של שלטון הימין. אלמגור הדגיש אתמול בדבריה “אני מאחלת לכולנו שהימים האלה יחלפו ושהארץ הזאת תהיה דמוקרטית, חופשיה לחשוב, ליצור ולעשות כדי שהנכדים והנינים שלנו יוכלו לחיות פה”. הפסטיבל מתקיים ביפו העתיקה ובעכו העתיקה.
גם האמנים התייחסו למחאה ההמונית נגד ממשחלת הימין וקיימו מספר מיצגי מחאה; על מבנה התיאטרון נתלה מיצב “הקו האדום” של האמן דורון גזית. שחקני ההפקה “מלכת אמבטיה”, שצפויה לעלות ב-18 באפריל הקרוב, ביצעו קטעים מהמחזמר המיתולוגי. האמנים אלדד פריבס וקאסיאן ריבקין, העלו קטע מהמיצג “נפוליאון בונפרטה” והזמינו את הקהל “להצטלם עם דיקטטור”. בנות ההרכב “אינסטינקט בסיסי” יעל טל, ענת דרימר ונעמה רדלר הקריאו וביצעו קטעי טקסט ומוסיקה.
המחזה “מלכת אמבטיה” או בשמו המלא, “מלכת אמבטיה-רביו סאטירי בשני חלקים / על שבת אחים בצל תותחים”, נכתב כתגובת נגד למה שהמחזאי חנוך לוין ראה כזחיחות דעת שאפיינה את הימים שלאחר הניצחון במלחמת ששת הימים ותחילת הכיבוש של השטחים הפלסטינים.
יצירה זו בנויה מעשרים ואחד קטעים, חלקם שירים וחלקם רבי-שיח, אשר מציגים את המצב הפוליטי והמדיניות של אותם ימים שלאחר המלחמה כחסרי כיוון ואת הגאווה הישראלית כנפיחוּת. כל אלה מוצגים בנלעגות ובגרוטסקיות החריפוֹת האופייניות ללוין. לוין חזה במחזה זה את הבעיות המדיניות העלולות להיגרם עקב תוצאות המלחמה. המחזה הוצג לראשונה בתיאטרון הקאמרי ב- 1970 ועורר סערת רוחות וירד אחרי פחות מחודש. ההפקה החדשה מבוצעת בעברית ע״י הבמאי רביע חורי וארבעה שחקנים-זמרים ערבים, דבר שנותן מבט אירוני חדש על הטקסטים המוכרים.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il