fbpx

ההסתדרות שבויה בידי ממשלת הימין ומתנגדת לשביתה האזרחית נגד ההפיכה המשטרית

מגזרי עובדים נוספים הודיעו הבוקר (שישי) על הצטרפותם לשביתה האזרחית שתתקיים ביום שני הקרוב ברחבי הארץ

מגזרי עובדים נוספים הודיעו הבוקר (שישי) על הצטרפותם לשביתה האזרחית שתתקיים ביום שני הקרוב ברחבי הארץ. עובדים ביותר מ-250 חברות היי טק הודיעו על הפסקת העבודה ועל הצטרפותם להפגנה שתתקיים מול הכנסת בשעות הצהריים. מטה ארגוני המחאה יוזם את השביתה ביום בו צפויים לעלות לקריאה ראשונה במליאת הכנסת הצעדי החקיקה הראשונים במסגרת ההפיכה משטרית של ממשלת הימין.

התנועה לאיכות השלטון פנתה באופן דחוף ליו”ר ההסתדרות, ארנון בר-דוד, בקריאה לצרף את העובדים המאורגנים לשביתה ביום שני. התנועה פנתה גם לראשי ארגוני עובדים נוספים, בהם איגוד הטייסים, ארגון המורים, הסתדרות המורים, איגוד הבנקים, הבורסה לניירות ערך וההסתדרות הרפואית. “ההסתדרות צריכה להבין שכבר השלב הראשון של הרפורמה – השתלטות הקואליציה על הוועדה לבחירת שופטים – הולך לפגוע בה קשה במיוחד”, כתב עו”ד אליעד שרגא, ראש התנועה לאיכות השלטון.

אך יו”ר ההסתדרות מתבצר בהגנתו על ממשלת הימין ומסרב להצטרף למחאה נגד שלטון הימין המתכנן לפגוע בעובדים. בר-דוד אף פרסם אתמול מכתב לכל חברי ההסתדרות “לאור המשבר החברתי-פוליטי במדינה” והודיע כי הוא “פועל בכמה חזיתות במטרה לקדם שיח והידברות שיאפשרו את יישוב הסכסוך והפילוג בעם”. לדבריו “הקרע העולה מהכנסת מפרק את מפעל חיינו, והמדינה – הבית של כולנו, על סף פילוג ולא איכנס לוויכוח הפוליטי שחוצה את המדינה”. עוד איים בר-דויד “ישראל היא מדינת חוק ואת הסמכות להשבית את המשק יש רק ליו”ר ההסתדרות”. יצוין גם ארגון העובדים של הימין מצדד בעמדתו של בר-דוד. יו”ר ההסתדרות הלאומית, יואב שמחי אמר אמש כי “השביתה תגרום לפגיעה קשה בכלכלה הישראלית וביוקר המחיה של אזרחי ישראל”.

חרף תמיכת בר-דוד, בתוך ההסתדרות גוברים הקולות הדורשים להצטרף למחאה נגד שלטון הימין. בעצרת הרבבות שתתקיים מחר (מוצ”ש) בתל-אביב צפויה לנאום יו”ר איגוד העובדים הסוציאליים ענבל חרמוני. ארגון הפרקליטים, שאף הוא פועל במסגרת ההסתדרות, הודיע אתמול על סכסוך עבודה, וזאת במחאה על הפגיעה הצפויה בפרקליטים מחלק מההסדרים שמקדמת כיום הממשלה במסגרת ההפיכה המשטרית.

לפני כשבועיים, שני ארגונים המאגדים אלפי עורכי דין בשירות הציבורי כבר שלחו מכתבי התראה על כוונתם להכריז על סכסוך עבודה וצעדים ארגוניים בעקבות הפגיעה בהם, לטענתם, בשל הרפורמה המשפטית – ארגון הפרקליטים, המאגד כ-1,100 פרקליטים בפרקליטות, וארגון המשפטנים בשירות המדינה, המאגד יותר מ-3,000 עורכי דין בשלטון המקומי בחברות ובתאגידים הממשלתיים.

במכתב ששלחה אז יו”ר ארגון הפרקליטים, עו”ד אורית קורין, למנכ”ל משרד המשפטים איתמר דוננפלד, היא כתבה כי צעד זה נועד להתגונן מפני “השלכות צעדי חקיקה או צעדי מינהל שהצעות לגביהם מתגלגלות לעת הזו בחופזה ועלולות, אם תתקבלנה, לפגוע בוודאות באופן חמור בתנאי העבודה והשירות השונים של פרקליטי המדינה, בביטחונם התעסוקתי וביחסים הקיבוציים”. היא תקפה את הכוונה לקדם שינויי חקיקה הנוגעים בן היתר למערך הייעוץ המשפטי ומערך הייצוג המשפטי של המדינה ומוסדותיה, “לפיו העמדה של המשרד הממשלתי ושל גורמים נוספים תיקבע על ידי ראש הממשלה או השר הנוגע בדבר וכי אלה – ולא היועץ המשפטי לממשלה – יוכלו לקבוע מי ייצג את המדינה, לרבות עורכי דין פרטיים במקום פרקליטים”.

בתוך כך, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, בו למעלה מ-200 עובדים ולומדים כ-4,000 סטודנטים, הודיע כי הוא מזדהה עם המחאה ויאפשר לעובדים ולסטודנטים לקחת חלק בשביתה. אילנה טסלר, מנכ”לית המרכז, מסרה: “אנו רואים חשיבות גדולה בזכות למחאה דמוקרטית. בכדי לאפשר לסטודנטים ולעובדים לממש את זכותם הדמוקרטית, נאפשר למעוניינים  לשבות מבלי שזכויותיהם יפגעו. כמו כן החלטנו לדחות את יום ההערכות לקליטת סטודנטים חדשים שתוכנן ליום זה”. גם אוניברסיטת חיפה הודיעה אתמול שתאפשר לסטודנטים באוניברסיטה המעוניינים להשתתף בשביתה או בהפגנות נגד ההפיכה המשטרית והחלשת בתי המשפט לא להגיע לבחינות שאמורים להתקיים באוניברסיטה. במקום זאת, הסטודנטים יוכלו להיבחן במועדים חלופיים.

עוד בנושא: https://zoha.org.il/118995

"שביתה כללית": פעילי הגוש נגד הכיבוש בהפגנה נגד שלטון הימין שנערכה במוצ"ש, 4.2 בירושלים (צילום: זו הדרך)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן