המרצים באוניברסיטאות ינקטו בצעדים ארגוניים בתקופת הבחינות ולא ימסרו ציונים
זאת, בעקבות הכרזת על סכסוך העבודה של המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות

הסגל הבכיר באוניברסיטאות ינקוט בשבועיים הקרובים בצעדים ארגוניים ויסרב למסור את ציוני הבחינות והעבודות בתום הסמסטר הראשון. זאת, בעקבות הכרזת על סכסוך העבודה של המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות בדרישה לחתימת הסכם שכר חדש. כמו כן, אלפי אנשי הסגל הבכיר הוזמנו להשתתף באיספות כלליות שיתקיימו באוניברסיטאות העברית, בן-גוריון, בר-אילן, חיפה, הטכניון, תל אביב ומכון ויצמן על מנת לדון על החרפת הצעדים הארגוניים ועד לשביתה ללא הגבלת זמן.
פרופ’ ענת זעירא, יו”ר המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי באוניברסיטאות, מסרה כי “תוקף ההסכם שלנו הסתיים לפני כ-3 שנים, ב-31 בדצמבר 2019 מאז, לא רק ששכרנו לא עלה – אלא שהוא נשחק משמעותית בשנים האחרונות. השחיקה משמעותית עוד יותר נוכח האינפלציה המתגברת במשק וחוסר הוודאות הכלכלית שמאפיינים את התקופה הנוכחית“. על פי חישובי המועצה בשנים האחרונות חלה שחיקה של כ-17% בשכרם של המרצים.
גם ארגוני הסגל הזוטר באוניברסיטאות מתכוננים למערכה על השכר והקימו מחדש מועצת מתאמת לקראת מו”מ על חידוש ההסכם הקיבוצי. במשך שנים, ארגוני המרצים והחוקרים באוניברסיטאות המוגדרים על ידי המעסיקים “סגל זוטר” פעלו במסגרת מתאומת על מנת לקדם הסכם קיבוצי אחיד ואף עמדו מאחורי שביתות כלל-ארציות ממושכות. אך לפני כעשור חלק מהארגונים החלו לקיים מו”מ מקומי וכך הגיעה לקיצה המועצה המתאמת. זאת, בניגוד לסגל הבכיר שזה עשורים פועל ברמה הארצית באמצעות מועצה מתאמת אחת.
“בשנה החולפת עמלנו על בניית תשתית משותפת וחזקה עם הארגונים המקבילים לנו באוניברסיטאות האחרות כדי להגדיל את כוחנו במשא ומתן להשגת הסכם קיבוצי חדש. הקמנו מועצה מתאמת של הארגונים באוניברסיטאות בן-גוריון, בר-אילן, חיפה, תל-אביב והעברית. הבנו כי כוחנו באחדותנו. ביחד, נוכל לשפר באופן ניכר את הישגי ההסכם הבא, לשמור על זכויותינו, להגביר את הביטחון התעסוקתי שלנו ולהרחיב את ההטבות הנלוות לתפקידי ההוראה והמחקר”, נמסר.
יצוין שממשלת הימין מלא-מלא תידרש כבר בתקופה הקרובה להיכנס למשא ומתן עם ארגוני העובדים בגין שורה של הסכמים קיבוציים רחבים שתוקפם פג בשנים האחרונות, ואשר לא חודשו על רקע המשבר הפוליטי ומשבר הקורונה – זאת, לרבות הסכם המסגרת במגזר הציבורי מול ההסתדרות הכללית המקיף כ-700 אלף עובדים, וכן הסכמי שכר למגזרים נוספים המאורגנים בנפרד דוגמת הסגלים האקדמיים, מורי התיכונים והרופאים. ברקע לדרישות ארגוני העובדים צפויה לעמוד גם הדרישה לפיצוי – הן בגין התקופה הארוכה בה לא נחתמו הסכמים חדשים, והן בגין שחיקת השכר הנגרמת כתוצאה מעליית יוקר המחיה והאינפלציה.
עוד בנושא: https://zoha.org.il/117985
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il