fbpx

היום לפני 91 שנים פורסם המאמר המכונן של מאו זה דונג “ניצוץ יחיד מסוגל להצית את המישור כולו”

יום בהיסטוריה סוציאליסטית

“ניצוץ יחיד מסוגל להצית את המישור כולו”
היום לפני 91 שנים מאו זדונג כתב את המאמר המפורסם “ניצוץ יחיד מסוגל להצית את המישור כולו” בו הסביר את האסטרטגיה הצבאית הנכונה להתקדמות המהפכה בסין.

המאמר נכתב כשהבסיס האדום במחוז ג’יאנגשי היה בשלבי הקמה, ולאחר שמספר נסיונות מהפכניים אורטודוקסיים נכשלו בשנים הקודמות.
במאמר מאו מזהה מספר “שגיאות פוליטיות” בקרב מספר חברים במפלגה, שהושפעו מהקו של הקומינטרן ובריה”מ לגבי המהפכה בסין, וגם פסימיזם ששרר בקרב חברים במפלגה סביב תחזיות ל”גל מהפכני” בעתיד.

במאמר מאו מנתח את התנאים הייחודיים לסין, ומה היא האסטרטגיה הצבאית המתאימה לצבא האדום בסין.
האסטרטגיה הצבאית של מאו, שמאוחר יותר שוכללה לתוך “מלחמה מתמשכת”, הייתה מבוססת על תהליך ארוך של בניית אזורים אדומים בתוך שטח האויב, ובניית תמיכה פופולרית למהפכה על ידי בנייה פוליטית בתוך האזורים האדומים. התאוריה הצבאית של מאו השפיעה מאוד על מאבקים מהפכניים ברחבי העולם השלישי, ועדיין נמצאת בשימוש היום במספר מדינות.

ב-1931 הרפובליקה הסובייטית הסינית הוקמה באופן רשמי, והייתה למימוש בפועל של התאוריה המוצגת במאמר. הרפובליקה החדשה הונהגה בהצלחה רבה בשנותייה הראשוניים, והצליחה מספר פעמים להביס את הכוחות הלאומניים של צ’יאנג קאי שק. ב-1933, ההנהגה המרכזית של המפלגה הקומוניסטית הסינית שחזרה מברה”מ החליפה את ההנהגה הצבאית של מאו זדונג, והובילה את הרפובליקה לכשלונות צבאיים מתמשכים נגד הצבא הלאומני, מה שהוביל למסע הארוך ב-1934.

יום בהיסטוריה סוציאליסטית https://www.facebook.com/dailySocialism/photos/a.121704689504415/196854051989478/

עומר דה לנגה

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן