פשע מלחמה: האו”ם גינה את הגירוש לצרפת של העציר המינהלי עו”ד סלאח חמורי
למען שחרורו של חמורי ממעצרו המינהלי נערך מאבק אזרחי ומשפטי ארוך

האו”ם גינה אתמול (שני) את ההחלטה של שרת הפנים היוצאת איילת שקד לגרש לצרפת את העציר המינהלי הפלסטיני עו”ד סלאח חמורי. דובר הנציב העליון למען זכויות אדם באו”ם, ג’רמי לורנס, הגדיר את החלטתה של הממשלה “פשע מלחמה” ואמר כי “גירוש אדם מוגן משטח כבוש מהווה הפרה חמורה של אמנת ז’נבה הרביעית”. לדבריו, “פעולותיה של ישראל מדגישות את מצבם הפגיע של פלסטינים החיים במזרח ירושלים, שכן ה’כוח הכובש’ העניק להם מעמד של תושבות הניתן לביטול על פי החוק הישראלי”.
בעקבות הודעת האו”ם, מסרה ח”כ עאיידה תומא סלימאן (חד”ש): “השרה שקד אומרת לעצמה כל בוקר: נותרו לי כמה ימים במספר. איזה עוד פשע אני יכולה לחולל לפני שאני עוזבת? ככה בדיוק אפשר לתאר מה שנעשה – ההוראה של שקד לגרש את עו”ד חמורי לאחר חודשים רבים של מעצר מנהלי”. לדבריה, “הוראת הגירוש התקבלה ובוצעה חרף הליך משפטי תלוי ועומד בעניינו של חמורי, שכן היה קבוע לו דיון שימוע באותו עניין בדיוק בתחילת השנה הבאה”.
“גירוש חמורי ממולדתו הוא פשע מלחמה”, הדגישה ח”כ תומא-סלימאן. “גם מעצרו המנהלי מוגדר כפשע מלחמה, אך לשרה שקד חשוב היה לרמוס, לדרוס ולבצע פשעים גם בדרכה החוצה. נדמה ששרת הפנים איילת שקד סבורה, כי ככה תצליח להשתיק ולהכניע את הפלסטינים”. את דבריה חתמה תומא-סלימאן באומרה: “עד היום הרבה בירוקרטיה גרמה לטיהור אתני שלהם מירושלים המזרחית ולשלילת התושבות שלהם. עכשיו זה בצורה מאוד גלויה לפי הוראות שרירותיות. תקדים שאסור לעבור עליו בשקט”.
ביום ראשון בבוקר עם הגעתו של חמורי לשדה התעופה דה גול הוא קיים מסיבת עיתונאים ובה האשים את ישראל בפשעים נגד העם הפלסטיני. לצידו התייצבו בני משפחתו, חברי הפרלמנט הצרפתי בסיעה הקומוניסטית ופעילי הסולידריות עם העם הפלסטיני. למען שחרורו של חמורי ממעצרו המינהלי נערך מאבק אזרחי ומשפטי ארוך ומייגע חוצה יבשות. על פי ידיעה שפרסם בעיתון “לה מונד”, מזה חודשים התנגדה ממשלת צרפת נחרצות לגירוש חמורי, והלחצים שהפעילה הביאו לדחייתו. לדברי “לה מונד”, שלטונות צרפת הבהירו כי “יש לאפשר לסלאח חמורי להתגורר בחופשיות בעירו ירושלים, ויש לאפשר לאשתו ולשני ילדיהם הקטנים לבקרו ללא מגבלה”. עוד מסר העיתון, כי הנשיא מקרון שוחח על הנושא עם ראש הממשלה היוצא יאיר לפיד.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il