דורשים את חידוש ההסכם הקיבוצי: ארגון המורים הודיע על פתיחת עיצומים בבתי הספר
זאת בעקבות "הקיפאון בשיחות מול האוצר על הסכם קיבוצי ותנאי העבודה"

ארגון המורים מסר אמש (ראשון) על פתיחת עיצומים בבתי הספר העל-יסודיים, זאת בעקבות “הקיפאון בשיחות מול האוצר על הסכם קיבוצי ותנאי העבודה”. במכתב ששלח לשרת החינוך כתב יו”ר ארגון המורים, רן ארז: “לאור האמור הריני להודיעך כי בכוונת ארגון המורים לנקוט בצעדים ארגוניים, בשלב זה כאות אזהרה בלבד, מבלי לשבש באופן מלא את הלימודים”.
במסגרת העיצומים מורי החינוך העל יסודי המלמדים מכיתה י’ ועד לכיתה י”ב לא יבצעו כל פעילות או עבודה מתום יום הלימודים (תום השעה השמינית) ובכלל זה לא ישתתפו בכנסים, ישיבות, טיולים, פעילות בית ספרית או חוץ בית ספרית מחוץ ליום הלימודים הרגיל או השתלמויות ועוד. בארגון מבהירים כי תכונן ועדת חריגים אשר תעסוק לגופו של עניין בכל פניה מכל בית ספר.
ארז שיגר הבוקר הודעה לחברי הארגון בה נאמר “חודש פברואר 2022 פג תוקפו של ההסכם הקיבוצי שלנו. בטרם הסתיים ההסכם, פנינו פעמים מספר למשרד האוצר בבקשה לתאם ישיבות משותפות, וזאת במטרה לנהל מו”מ לקראת הסכם קיבוצי חדש על תוספת שכר ושיפור תנאי עבודה”.
לדבריו “מחודש מארס ועד היום התקיימו כ-12 פגישות, שלא ארכו יותר משעה כל אחת, ובהן לא התקדמנו אפילו במילימטר אחד. משרד האוצר לא נענה לאף דרישה, אף לא כזאת שלא כרוכה בעלות כספית, אלא רק עשויה להקל על הבירוקרטיה שמוטלת על כתפי המורים. לצערנו, שום דבר לא קרה, אפילו לא רצוננו להסדיר נושאים כמו ימי מחלה או העברת בעלות. ייתכן מאוד שמשרד האוצר בנה על כך שלא איימנו בשביתה או בכל סנקציה אחרת. הואיל וסכסוך העבודה עליו הכרזנו כבר בחודש מאי עדיין בתוקף, נחל בהפעלתו בשלב זה בכוונתנו לנקוט בצעדים ארגוניים, כאות אזהרה בלבד, מבלי לשבש באופן מלא את הלימודים”.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il