fbpx

ההרוג ה-26 השנה מתאונות עבודה הוא פועל בניין בן 64; נחשף בדיון בכנסת: אין חוקרים ואין כתבי אישום

חובשים ופרמדיקים של מד”א ביצעו בעובד פעולות החייאה ללא הצלחה ומותו נקבע במקום

פועל בן 64 נהרג אתמול (שלישי) מפגיעת דחפור. הפגיעה התרחשה באתר הבנייה “גת טאוורס” המופעל בידי חברת “אורות גת” שבקרית גת. חובשים ופרמדיקים של מד”א ביצעו בעובד פעולות החייאה ללא הצלחה ומותו נקבע במקום. הפועל הוא ההרוג ה-26 כתוצאה תאונות עבודה מתחילת השנה.

פרמדיק מד”א רונן גיל, סיפר: “הובילו אותנו אל תוך אתר הבניה וראינו את הפועל שוכב מחוסר הכרה עם פגיעת ראש לאחר שנפגע מטרקטור. ביצענו בו בדיקות רפואיות, הוא היה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותו במקום”.

חובש איחוד ההצלה ניר ישראל דיווח מהזירה: “מדובר בגבן בן 64 שנפגע מטרקטור. למרבה הצער נקבע מותו בזירת האירוע עקב אופי הפציעות הקשות מהן סבל. צוותי היחידה לעזרה ראשונה נפשית סייעו עקב אופי האירוע הקשה”. יצוין שלפני שנתיים נהרג באותו אתר בנייה הפועל הסיני בו גזונג חווה, בן 45, לאחר שנמחץ תחת תבנית פלדה.

התאונה התרחשה בעת דיון בכנסת של ועדת המשנה לבטיחות בעבודה, שדנה במדיניות הגשת כתבי אישום בנושא תאונות עבודה. יו”ר ועדת המשנה, אוסמה סעדי (הרשימה המשותפת) הדגיש כי מתחילת שנת 2022, נהרגו 25 פועלים בתאונות עבודה. הישיבה הבאה כבר תדון בדו”ח מבקר המדינה בנושא, הממליץ על שיעורי העיצומים הכספיים על מפירי-בטיחות בעבודה ועל מספר המפקחים. לדברי סעדי: “ללא אכיפה – נמשיך לצערנו לספור הרוגים בתאונות עבודה, וגם פצועים רבים בדרגות חומרה שונות. לא נסכים לסחבת הזו”. חבר הכנסת ציין גם את ההכרח לגבש תקנות כדי להבהיר מי המעביד הישיר או העקיף לצורך הגשת כתב אישום. בין השנים 2021-2017 הוגשו 42 כתבי אישום בלבד, כאשר באותן שנים נהרגו 336 פועלים.

המשנה לפרקליט המדינה, עו”ד שלמה למברג, הכחיש וטען כי “למרות שיש מה לשפר בתחום דרך הפרקליטות, בתי המשפט והמשטרה, אין זילות בתיקים הללו. מניסיוננו אלו תיקים מורכבים ולא-פשוטים בגלל קושי להוכיח רשלנות וקשר סיבתי לגרימת המוות”. בנוסף, למברגר טען כי קיימת מצוקת כוח אדם של חוקרי משטרה מיומנים, ועד השנה לא הייתה קיימת אפשרות ממוחשבת בפרקליטות למציאת נתוני תאונות העבודה. עו”ד הדיל יונס ממחלקת היעוץ והחקיקה במשרד המשפטים הוסיפה כי “התקנות בעניין הטלת האחריות מורכבות מאוד וזקוקות לעדכון ע”י עבודה מאומצת בנושא”. לדבריה, חודשים יחלפו עד שיסתיים תהליך גיבוש התקנות.

לדברי רב-פקד ורד ליכטרסול, ראש מחלק חקירות “פלס” העוסק בתאונות עבודה, חברים בצוות חמישה חוקרים בלבד, ומאז הקמתו לפני כארבע שנים טיפל ב-93 תיקים. בשנת 2022 נחקרו כבר 57 תיקים בנושא. במקביל, נערכות הכשרות מיוחדות לכ-200 חוקרי משטרה.

מנהלת הקבוצה למאבק בתאונות בניין ותעשיה ד”ר הדס תגרי הדגישה כי כל שנה מוגשים מוגשים כעשרה כתבי אישום בממוצע על גרימת מוות ברשלנות בתאונות כאלו. עם זאת, התיקים ממתינים בפרקליטות ללא החלטה בין שנתיים לארבע שנים. אילו אמנון שינדלר, יו״ר הועד הארצי מנהלי עבודה, קרא למשרד הכלכלה להגביל את מספר העובדים עליהם יכול להיות אחראי מנהל אתר.​

קראו עוד בנושא

המקום בו נהרג אתמול הפועל באתר הבנייה של "אורות גת" בקרית גת (צילום: איחוד הצלה)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן