fbpx

1,200 עובדי חברת נביסקו בארה"ב מסרבים להישבר ; השביתה החלה ב-10 באוגוסט

העובדים דורשים לצמצם את שעות העבודה, להכניס תוכנית בריאות חדשה ולפצות את העובדים על שעות נוספות

1,200 עובדי חברת מונדליז הבינלאומית המייצרת בין היתר את עוגיות אוראו, רטבים ומשקאות. שובתים למעלה מחודש (השביתה החלה ב-10 באוגוסט) על רקע הגידול המאסיבי בשעות העבודה מיום עבודה של 8-9 שעות עד יום עבודה שנע בין 12 ל-16 שעות, שבעה ימים בשבוע לעיתים. הנהלת החברה המנסה לעמוד בדרישות השוק הגבוהות לעוגיות וחטיפים שצריכתם הרקיעה שחקים בזמן משבר הקורונה, הגדילה את רווחיה ב7.56% בין 2020 אז רווחיה הסתכמו ב-26.5 מיליארד דולר ל-27.843 מיליארד דולר נכון ל-30 ביוני 2021. ב-2015 החברה פיטרה מאות עובדים כאשר העבירה את מפעליה למקסיקו, כעת מסרבת לגייס עובדים למפעל בשיקגו בזמן שהביקוש למוצרים מרקיע שחקים, את המחיר העובדים משלמים. אחד הקמעונאים הגדולים סיפר למכון המחקר נילסן כי צריכת החטיפים גדלה ב-58% מאז פרוץ המשבר. 

"הם מעדיפים להעביד אותנו למוות מאשר להעסיק עובדים נוספים" סיפרה אפריל פלואר – לואיס בת ה-  48 שעובדת במפעל כבר 27 שנים. "אנחנו אמורים לסיים לעבוד ב-15:15 ולחזור לילדנו המחכים בבית, לאכול(ב ארוחת ערב ולנוח. במקום הם נדרשים לעבוד עד 23:00 פעמים רבות". תשישות הכרוכה בעבודה בשעות ארוכות תורמת תרומה ניכרת למחלות ואפילו מיתות "נראה כי כל עובדי פס הייצור היו חולים, והם המשיכו להגיע מחשש מפיטורים". 

פלואר לואיס העובדת בתפקיד בודקת איכות מספרת כי עבודתה נראית קלה אבל היא למעשה קשה "הקופסאות יורדות ונבדקות על ידי סורקים מתכתיים, הרובוטים השואבים את הקופסאות עם זרועות יניקה נוטים להיסתם ולהתקע, העובדים ממהרים לתקן את הסתימה ולנקות את האזור". 

עובדי החברה שובתים ב-6 מפעלים (קולורדו, ג'ורג'יה, אדיסון – אילינוי, שיקגו – אילינוי, פורטלנד וריצ'מונד – וירג'ינה), פדרציית העובדים האמריקאית הקימה קרן סיוע, צעדות והפגנות מתקיימות על בסיס קבוע. מתקיימת אווירה מאוד תומכת בעובדים סיפרה אפריל – לואיס. 

לחבר נביסקו הבינ"ל מפעלים: בארה"ב, מקסיקו, אירופה ובמזרח התיכון.

העובדת אפריל לואיס ; צילום פיפל וורלד

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן