fbpx

עתירה לבג”ץ: לשלם הוצאות רפואיות לפועלים הפלסטינים שנפגעו בתאונות עבודה בישראל

האגודה לזכויות האזרח וקו לעובד עתרו לבג"צ בדרישה שיורה לביטוח הלאומי לממן את מלוא ההוצאות הרפואיות

האגודה לזכויות האזרח וקו לעובד עתרו לבג”צ בדרישה שיורה לביטוח הלאומי לממן את מלוא ההוצאות הרפואיות, של עובדים פלסטינים שנפגעו בתאונות עבודה בישראל, כבר מרגע התאונה. עובדים פלסטינים הם אוכלוסיית העובדים היחידה בישראל, שנאלצת לשלם מכיסה את הוצאות הטיפולים הרפואיים וטיפולי השיקום בתקופה שבין הפגיעה לבין ההכרה בפגיעתם כתאונת עבודה.

מהאגודה לזכויות האזרח נמסר כי “בישראל, עובד שנפצע בעת עבודתו זכאי מהביטוח הלאומי למימון הטיפולים הרפואיים להם הוא זקוק מיד לאחר מועד הפציעה. זאת, מתוך הבנה שלאחר תאונת עבודה מצבו הכלכלי של העובד מחמיר הן עקב אובדן ההכנסה והן עקב עלות ההוצאות הרפואיות. אך הסדר זה לא תקף עבור כל מי שעובד בישראל”.

עובדים פלסטינים בישראל הם קבוצת העובדים היחידה, שבמקרה של פגיעה בתאונת עבודה, נדרשים לממן בעצמם את הטיפולים הרפואיים והשיקומיים עד להכרה בפגיעתם כתאונת עבודה. “הליך ההכרה הוא הליך ארוך, שנמשך חודשים. כך, דווקא בתקופה הקריטית ביותר להחלמתו של העובד הטיפול הרפואי לו הוא נזקק אינו נגיש עבורו. זאת למרות שהעובדים הפלסטינים המועסקים בישראל מועסקים בענפים המסוכנים ביותר, ענף הבנייה למשל, שתאונות העבודה בהם בשיעור הגבוה ביותר במשק העובדים הפלסטינים יכולים לקבל החזר על הוצאותיהם הרפואיות בדיעבד, אך רק אם יצלחו את המסכת הבירוקרטית הקפקאית ומסובכת, שכולה בעברית וכולה מלאת מהמורות והערמת קשיים. גם אחרי כל אלה, ברוב המקרים לא כל כספם מושב להם” הדגישו.

יצוין שעובדים פלסטינים המועסקים בישראל, נופלים היום בין הכיסאות בכל הקשור למימון הטיפול הרפואי במצב של תאונת עבודה. זאת מאחר וביטוחי הבריאות הקיימים ברשות הפלסטינית לא מכסים טיפול בגין תאונות עבודה שנגרמו בישראל. העובדים הפלסטינים כן מכוסים על ידי הביטוח הלאומי הישראלי, אך הם זכאים לקבלת החזרים עבור הוצאותיהם הרפואיות רק בדיעבד, לאחר שהתאונה מוכרת על ידי הביטוח הלאומי כתאונת עבודה, תהליך היכול לקחת חודשים.

בעתירה, שהוגשה בשבוע שעבר באמצעות עו”ד רוני פלי מהאגודה לזכויות האזרח, דורשים העותרים כי הביטוח הלאומי יממן עבור העובדים הפלסטינים שנפגעו בתאונות עבודה את מלוא ההוצאות הרפואיות, החל מרגע התאונה. זאת בכפוף לחתימת המעסיק על טופס בקשה למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה, או בכפוף להמצאות “ראשית ראיה” המעידה כי התאונה ארעה במהלך עבודה בישראל. העתירה הוגשה גם נגד קופת חולים כללית, שהיא הממונה מטעם הביטוח הלאומי על תשלום החזרי ההוצאות הרפואיות לעובדים הפלסטינים, וחברת מדינטק המבצעת את הבדיקה והאישור של החשבוניות המוגשות על ידם.

 

 

צוות מד"א מטפל בעובד שנפגע בתאונת עבודה באתר בנייה בגבעת שמואל, מאי 2020 (צילום: מד"א)

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

דילוג לתוכן