הפגנות בת”א נגד המלחמה במחוז תיגראי אליה נקלעו מאות אלפי פליטים מאריתראיה
המשבר ההומניטרי במחוז תיגראי מחריף

הבוקר (שני) עשרות פליטים מאריתראה הפגינו הבוקר נגד המוערבות של ממשלתם בלחימה במחוז תיגראי בצפון אתיופיה, כוחות אריתראים של הממשלה המרכזית מסייעים באופן פעיל לצבא האתיופי כנגד הממשלת האזורית של מחוז תיגראי, מאות אנשים נטבחו במחוז בשבועות האחרונים, תמונות גרפיות שצילמו אנשי הצבא בעצמם תיעדו את הזוועות. פליטים רבים (כ100,000 לפי הערכות) מאריתראיה שנמלטו מהדיכוי של השלטון באריתראיה, נלכדו בקרבות במחוז תיגראי.
מקור הקונפליקט הוא בין הממשלה המרכזית של מדינת אתיופיה לממשלה האזורית של מחוז תיגראי והמפלגה המרכזית השולטת באזור “חזית השחרור של אנשי תיגראי”, הממשלה המרכזית בראשות אביי אחמד האשימה את כוחות תיגראי בתקיפה של בסיסים צבאיים, בתגובה אביי הוראה על תקיפה של מחוז תיגראי והאשמה של הממשלה האזורית “בבגידה”.
הצבא האתיופי תפס שני ערים במחוז תיגראי לאחר שהממשל האזורי סירב להיכנע, ראש הממשלה אביי הכריז על סיום הלחימה תוך מספר ימים. לפחות 27,000 איש נמלטו למדינות השכנות לפי פרסומים זרים. הממשל המרכזי דוחה את הטענה שהוא פוגע באזרחים. דובר כוחות סיוע של האו”ם אמר שכוחות סיוע נשלחו לאזור.
חזית השחרור של אנשי תיגראי זוכה לפופולריות רבה במשך עשורים עוד לפני שעלה אביי לשלטון, אביי נבחר בשנת 2018 ומאז שנבחר פעל לפירוק מפלגות “אתניות” ולאיחודן למפלגה לאומית אחת, חזית השחרור של אנשי תיגראי סירבה להתפרק ולהצטרף למפלגה של ראש ממשלת אתיופיה.
אנשי הממשלה האזורית של מחוז תיגראי אמרו שהפעולות של אביי נועדו להחליש את הממשלות האזוריות ולהעביר עוד כח לממשלה המרכזית, אנשי תיגראי מביעים כעס על הידידות חסרת התקדים בין נשיא אריתראיה איסאס אפרווקאי לבין ראש ממשלת אתיופיה אביי אחמד.
לפי חוקת אתיופיה מ1995 לכל אומה יש זכות בלתי מעורערת להגדרה עצמית כולל הזכות לפרוש מן איחוד אתיופיה. אנשי תיגראי בתמיכת הכוחות הפדרלים של אתיופיה טוענים כי לפי החוקה כוחה של הממשלה מוגבל עד ה5 באוקטובר 2020, את מקומה צריכה לתפוס ממשלה טכנוקרטית שתנהל את ענייני המדינה לפי הצעתם.
איחוד אפריקה קרא לסיום הלחימה ולהתערבות בינ”ל באזור, הפגנות התקיימו במספר מוקדים בעולם.
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il