מדי יום תוקפים נהג בירושלים: גל האלימות הגזענית בתחבורה הציבורית אינו פוסק
שורת תקיפות ומעשי ונדליזם התרחשו בירושלים, ונהגי סופרבוס עצרו את פעילות הקווים למשך כשעתיים
גל האלימות הגזענית בתחבורה הציבורית בירושלים אינו פוסק. שורה של תקיפות ומעשי ונדליזם התרחשו ביום רביעי ברחבי העיר. בעקבות רצף האירועים נקטו נהגי סופרבוס צעדי מחאה ועצרו את פעילות הקווים באזור למשך כשעתיים. באירוע הראשון, חבורת נערים חיבלה בצורה מכוונת ומסוכנת בברזי החירום החיצוניים של אוטובוס בקו 97. הנהג, שהבחין במתרחש, ירד מיד מכיסאו כדי לטפל בברזים שניזוקו ולמנוע פגיעה במערכות הרכב, אך הותקף באגרסיביות על ידי הנערים.
בערב, עלה נער לקו אוטובוס אחר ליד תחנת נבון, בסמוך לבנייני האומה, והחל להתעמת עם הנהג תוך יריקות מול הנוסעים. האירוע תועד במלואו במצלמות האבטחה והופץ ברשתות. ביום שלישי לפנות בוקר נרגמו באבנים שני אוטובוסים בקו 516 בשכונת בית הכרם בירושלים בידי צעירים רעולי פנים. זהו האירוע החמישי בשכונה זו בחודשיים האחרונים, והוא הסתיים בנהג שנחבל בפניו ופונה לטיפול רפואי ובנזק כבד לזגוגיות.
באיגוד ועדי התחבורה בארגון כוח לעובדים הגיבו בחריפות לאלימות במרכז הבירה ומסרו: "כשתוקפי הנהגים לא נענשים – פלא שלאור יום במרכז העיר מבזים את הנהגים?". איתי כהן, ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים, התריע אתמול מפני הסכנה המוחשית לחיי אדם והבהיר: "בשבוע האחרון הותקפו נהגים בירושלים מדי ערב. זוהי שעת מבחן למשטרה – מי שמסכן את הנהגים מסכן גם את הנוסעים. לא נמתין לאסון. לעובדי התחבורה הציבורית המאוגדים אצלנו גיבוי מלא לנקוט בצעדים הארגוניים העומדים לרשותנו. על ביטחונם וביטחון הנוסעים לא נתפשר".
מקרים אלה מצטרפים ליידויי אבנים שנרשמו בתחילת השבוע על אוטובוסים מלאי נוסעים באשקלון, וכן לתקיפה אלימה בסוף חודש אוגוסט בהתנחלות מודיעין עילית, שבמסגרתה צעיר בן 18 פרץ את מחיצת המגן, הלם באגרופים ובעט בנהג בקו לבני ברק. האירוע הוביל למעצר התוקף ולהארכת מעצרו בבית המשפט, וממחיש את השגרה המסוכנת שעמה מתמודדים הנהגים בכבישים מדי יום.
יצוין ש-40% מהשביתות בישראל פורצות בגלל אלימות כלפי נהגי התחבורה הציבורית ועובדי הוראה. כך עולה מהדו"ח השנתי של הממונה על יחסי עבודה במשרד העבודה, שפורסם בשבוע שעבר. עשר שביתות מתוך 25 שפרצו ב-2025 אירעו על רקע אלימות כלפי עובדים – שיעור חריג ביותר, בהשוואה ל-12% בלבד מהשביתות בשנת 2024 – שלוש שביתות.
סרטון – נער עולה לאוטובוס בבנייני האומה בירושלים ויורק לעבר הנהג
https://www.facebook.com/reel/2615264105574837?locale=he_IL
עוד בנושא: https://zoha.org.il/147626/
אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il