ארגון ימני קיצוני פועל לביטול יריד ספרים בבאר שבע והקרנת סרט תיעודי בחיפה

ארגון בצלמו מנסה לבטל את יריד הספרים של פורום דו־קיום בנגב מכיוון שביריד משתתפת הוצאת "ספרי נובמבר"

ארגון ימני קיצוני פועל לביטול יריד הספרים העברי־ערבי בבאר שבע ולהקרנת סרט תיעודי בחיפה. ארגון "בצלמו" של שי גליק פנה לעיריית באר שבע בדרישה לבטל את יריד הספרים של פורום דו־קיום בנגב, בטענה כי ביריד משתתפת הוצאת "ספרי נובמבר", שלטענת גליק מסרבת למכור ספרים לתושבי ההתנחלויות בשטחים הפלסטיניים הכבושים ומשתפת פעולה עם הבי.די.אס, המקדם חרם על ישראל. קצפו של גליק יצא במיוחד על ספרה של הסופרת האירית סאלי רוני, "אינטרמצו", שפורסם באחרונה על ידי ההוצאה. יצוין שהספר הוצג בשבועות האחרונים בירידי ספרים שנערכו בתל אביב, בחיפה ובירושלים.

יריד ספרים עברי־ערבי יתקיים השבוע בבאר שבע ביוזמת פורום דו־קיום בנגב לשוויון אזרחי. מהפורום נמסר: "זהו יריד ספרים מיוחד, המפגיש בין שפות, תרבויות וסיפורים בלב הנגב". היריד יתקיים בבית האמנים, רחוב האבות 55, ביום חמישי הקרוב בשעות 15:00–20:00 וביום שישי בשעות 9:00–13:00. בין ההוצאות שייקחו חלק ביריד: ספרי נובמבר, ערוגת הגינה, אסיה הוצאה לאור, הוצאת מי־לי, אדרא, ספריית בעלי מלאכה, הוצאת פעמון, מכתוב – ספרות ערבית בעברית, וקרן הוצאה לאור.

עוד מרדיפות ארגון "בצלמו": בשבוע שעבר פנה הארגון לעיריית חיפה בדרישה לבטל את הקרנת הסרט התיעודי "השיבה של מהא", ואף קרא לשלול מ"אשה לאשה" את המבנה העירוני שבו פועל הארגון הפמיניסטי הוותיק. ההקרנה של הסרט, שיצרו תמנע פתר ואביטל גלעזר, תתקיים בשבת הקרובה (20.6) בשעה 19:00, בהשתתפות גיבורת הסרט מהא אלתאג'י והיוצרות פתר וגלעזר.

"השיבה של מהא" עוקב אחר סיפורה של מהא, פליטה פלסטינית ילידת לוב, במסע לגילוי גורל בית משפחתה המפואר בוואדי חנין, כיום נס ציונה. משחר ילדותה שמעה מהא סיפורים על החיים בפלסטין ועל הארמון שבנה סבא־רבא שלה. הסרט מלווה את מהא בחקירת גורל הארמון, שהפך עם השנים לסמל עבור המשפחה כולה. היא מבקרת בארמון עם בתה ונכדותיה, נחשפת למצבו המוזנח כיום, לחומר כתוב, לעדויות מוקלטות ולמפגשים אנושיים שמביאים את סיפור הבית לפני 1948 ואחריה.

ב"אשה לאשה" דחו בתוקף את "הניסיונות החוזרים ונשנים של גורמים פוליטיים להגדיר עבורנו מהו פמיניזם, אילו קולות מותר להשמיע ואילו סיפורים אסור לספר. הפמיניזם שלנו מבוסס על הקשבה לחוויות החיים של נשים שונות, מתוך הבנה שמגדר, מעמד, לאום, אתניות, דת וזהויות נוספות מעצבים את המציאות בדרכים מורכבות. לכן יש מקום גם ליצירות אמנות ולסיפורים אישיים שמציגים נקודות מבט שאינן חלק מהנרטיבים הדומיננטיים. 'השיבה של מהא' הוא סרט שנוצר בידי נשים ומביא היסטוריה אישית, משפחתית ולאומית מנקודת מבטן".

"אנחנו מסרבות לנהל את העשייה הפמיניסטית שלנו תחת איומים, הסתה או ניסיונות הפחדה. במשך יותר מארבעה עשורים 'אשה לאשה' פועלת למען צדק, שוויון, חופש וביטחון לנשים מכל קבוצות האוכלוסייה, ונמשיך לעשות זאת גם עכשיו", הוסיפו והדגישו. "חיפה צריכה להיות עיר שמאפשרת מגוון קולות, לא עיר שנכנעת למסעות לחץ והשתקה".

עוד בנושא: https://zoha.org.il/146051

הסופרת האירית סאלי רוני שספרה "אינטרמצו" פורסם באחרונה בעברית על ידי ההוצאה ספרי נובמבר (צילום: טריניטי קולג')

אנו עושים מאמצים להביא ידיעות בדוקות ומדויקות, ולא להפר זכויות יוצרים. אם נתקלת בטעות או בהפרת זכויות יוצרים, אנא פנה/י אלינו בהקדם במייל info@zoha.org.il

לגלות עוד מהאתר זו הדרך

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא

דילוג לתוכן